Tuna Kiremitçi İlk Çocuk Kitabını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Tuna Kiremitçi İlk Çocuk Kitabını Anlattı

Tuna Kiremitçi İlk Çocuk Kitabını Anlattı

her ay düzenlediği 'Çocuk Okur Yazar Buluşmaları' kapsamında bu ay ünlü yazar Tuna Kiremitçi'yi ağırladı.

16.05.2013 10:50

Küçükçekmece Belediyesi,

her ay düzenlediği 'Çocuk Okur Yazar Buluşmaları' kapsamında bu ay ünlü yazar Tuna Kiremitçi'yi ağırladı. Minik hayranlarıyla bir araya gelen yazar Kiremitçi, ilk çocuk kitabı, " Güneş'i Kıskandıran Kız"ı anlattı.

Çocukların hayal dünyalarını geliştirmeyi amaçlayan Küçükçekmece Belediyesi,

her ay düzenlediği 'Çocuk Okur Yazar Buluşmaları' kapsamında bu ay ünlü yazar Tuna Kiremitçi'yi ağırladı.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde ünlü oyuncu Görkem Yeltan sunumuyla gerçekleşen söyleşide minik hayranlarıyla bir araya gelen Tuna Kiremitçi, ilk çocuk kitabı, "Güneş'i Kıskandıran Kız"ı anlattı.

Çocuk kitabı yazmasının sebebini, "Son zamanlarda okur olarak daha çok çocuk edebiyatıyla haşır neşirim çünkü benim de bir çocuğum var. Çocuk kitaplarına yönelmiş durumdayım şu anda. Başka bir kitabımda bahsettiğim bir hikaye vardı, o hikayeden yola çıkarak bu çocuk kitabını yazmaya karar verdim. Hayatımdaki en zevkli yazı yolculuğumu yaptım bu vesileyle"diyerek açıklayan Kiremitçi, bundan sonraki dönemlerde de çocuk edebiyatına yoğunlaşacağını ve müzikle uğraşacağını söyledi.

"HER KİTAP ÖZEL BİR FİLM"

Kiremitçi, "Her kitap sizin için özel olarak çekilmiş bir film. Bunu televizyonda bulamıyoruz. Bu kitap film olsa, sadece yönetmenin hayal dünyasından izleyeceğiz o filmi" diye konuştu.

Geleceğin yazar adaylarına da, arkadaşlarına bir hikaye anlatıyor gibi kitap yazmalarını öğütleyen Kiremitçi, çocukken okuduğu kitaplardan şu an okurken bile etkilendiğini vurgulayarak bu durumu çocuk kitaplarında kullanılan dilin sadeliğine bağladı. Ayrıca usta yazar ilk çocuk kitabı, 'Güneş'i Kıskandıran Kız'da da insanlara zarar veren bir duygu olduğu için kıskançlığı işlediğini söyledi.

Program sonunda Küçükçekmece Belediyesi tarafından katılımcılara hediye edilen kitaplarını imzalayan Tuna Kiremitçi'nin 'Güneş'i Kıskandıran Kız' adlı kitabında bir zamanlar küçük bir köyde güneşten bile sarı, güneşten bile güzel, upuzun saçları olan Sumru adında bir kızın ve arkadaşının güneşi yakalama serüveni anlatılıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tuna Kiremitçi İlk Çocuk Kitabını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement