"Tüm Okullar Başarılarını Her Yıl En Az Yüzde On Artırmalı" - Son Dakika
Güncel

"Tüm Okullar Başarılarını Her Yıl En Az Yüzde On Artırmalı"

"Tüm Okullar Başarılarını Her Yıl En Az Yüzde On Artırmalı"

Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, LYS sonuçlarını değerlendirmek ve görüş alışverişinde bulunmak üzere il merkezindeki lise müdürleriyle bir araya geldi.

17.07.2013 11:43

Şube müdürleri ve eğitim denetmenleri yöneticilerinin de bulunduğu toplantıda, okul müdürleri başarılarıyla ilgili istatistiki verileri masaya yatırdı.

Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, sınav döneminin sonunda mutlaka SBS ve LYS sonuçlarının analizlerinin yapılması gerektiğini, her okulun nerede olduğunu görmesi açısından bunun büyük önem taşıdığını söyledi.

En iyi yöntemin, insanın kendi kendini kontrol etme ve değerlendirme yöntemi olduğunu ifade eden Aksoy, "Bazı branşlarda ülke ortalamasının gerisine düşmüş veya bir önceki yıla oranla gerilere gitmiş olabiliriz. Ben durumumuzun çok da kötü olduğunu düşünmüyorum. Orta sıralardayız.Hatta Fen Lisemizden ve Göl Anadolu Öğretmen Lisemizden geçen yıllara oranla bu sene ilk bine giren öğrenci sayısında ciddi bir artış da var. Bu başarıdan dolayı bu okullarımıza da teşekkür ediyorum. Ancak, mevcut durumumuzu daha iyiye nasıl taşıyabiliriz, bunun çalışmasını yapmamız gerekiyor. Bu da en az üç yıllık bir süreçle mümkün olur." dedi.

Tüm okulların başarılarının her yıl en az yüzde on artırmaları gerektiğini, tüm plan ve çalışmaların bu yönde yapılması gerektiğinin altını çizen Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben hemen yarın ülke sıralamasında ilk 10'a girelim demiyorum. Böyle bir şeyi zaten kimse isteyemez. Ancak, hedefimizi belirlememiz gerekli. Belirlenen hedefleri öğretmenlerimize anlatmalıyız. Üç yıllık bir planlamayla hedefimize ulaşmalıyız. Biliyorsunuz ki, elbise kumaşa göre dikilir. Eldeki kumaşın kalitesi, elbisenin hem görüntüsüne hem de kalitesine yansır. O zaman biz önce kumaşımızı iyileştirmeliyiz. Her yıl kendimizi genel olarak kontrol etmeliyiz. Düşüş ciddi bir kayıp haline gelmişse, bunun araştırılması gerekir."

Bundan böyle sınavlarda okul puanının değil, öğrenci puanının dikkate alındığına da işaret eden Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, öğretmenlerin bu konuda sık sık uyarılması gerektiğini, öğrenciyi notla cezalandırma yöntemine gidilmesinin o kişinin yaşam boyu geleceğini etkileyeceğine dikkat çekti.

Aksoy, benzeri değerlendirme toplantısının, Ramazan Bayramı sonrası ve eylül ayı içerisinde tekrar yapılacağını da vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Tüm Okullar Başarılarını Her Yıl En Az Yüzde On Artırmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement