Tüketicilerin Hak Arama Bilinci - Son Dakika
Güncel

Tüketicilerin Hak Arama Bilinci

Tüketicilerin Hak Arama Bilinci

Samsun Atakum Kaymakamı Salim Demir, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne, 2012 yılında yapılan 1736 başvurunun 1273'ünün incelendiğini, bunlardan 1071'inin tüketici lehinde sonuçlandığını söyledi.

14.03.2013 10:36  Güncelleme: 17:14

Samsun'un Atakum İlçesi Kaymakamı Salim Demir, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin çok ciddi bir kamu görevi yaptığını belirterek, heyetin 3 önemli görevi yerine getirdiğini kaydetti. D

emir, "Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, vatandaşın daha bilinçli tüketici olması için ona ışık tutuyor. Dolayısı ile vatandaşımız tüketici olarak bir mağduriyete uğradığı zaman bunu çok kısa yoldan giderebileceği birimle karşı karşıya kalabiliyor. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin içerisinde Kaymakam başkanlığında bütün sivil toplumun temsilcileri, yerel baronun, yerel belediyenin, Tüketici Derneği'nin, Ticaret ve Sanayi Odası'nın temsilcisi bulunuyor. Dolayısı ile Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, toplumun tüm kesimlerindeki tüketicilerin uğradığı haksızlıkları bize bir şekilde ulaştırmaya da aracılık ediyor. Ayrıca biz adli olarak yargının yükünü de ciddi oranda hafifletiyoruz" dedi.

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin bu konuda tanıtıma da ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kaymakam Salim Demir, "Tüketicilerimizin uğramış oldukları mağduriyeti Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne çok seri şekilde ulaştırmasını sağlamak istiyoruz. Bunun için de kaymakamlık sitemizde yaptığımız yayınlarla bunu duyuruyoruz. Genelde Atakum Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin içerisinde görev yapan Atakum Tüketici Sorunları Derneği de bizim bir alt birimimiz gibi vatandaşla birebir ilişki halinde ve vatandaşın daha seri olarak bize ulaşmasını sağlamaya çalışıyor. Burada en önemli nokta, yargıda olduğu gibi belli bir harç yok. Zaman olarak da çok daha kısa bir sürede gerçekleşiyor. Maksimum 3 ay içerisinde tüketicinin başvurusu sonuca bağlanıyor. Dolayısı ile hem mali olarak hem de süre olarak ciddi bir kazanç var. Bu da tüketicimizin uğramış olduğu mağduriyetin daha kısa sürede ve masrafsız olarak karşılanmasını sağlıyor" diye konuştu.

Atakum Kaymakamı Salim Demir, "Atakum Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti olarak 2012 yılında bize yapılan bin 736 başvurunun bin 273'ü incelenmiş, bunların da bin 71'i tüketicinin lehinde sonuçlanmıştır. Geri kalan başvurular da incelenmeye devam etmektedir" dedi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tüketicilerin Hak Arama Bilinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement