Tuğluk İmralı'ya Gitti - Son Dakika
Güncel

Tuğluk İmralı'ya Gitti

Tuğluk İmralı\'ya Gitti

İmralı'ya Giden Aysel Tuğluk: "Öcalan İle Gündemdeki Tüm Konuları Konuşacağız"

02.02.2011 10:40

Kapatılan DTP öncülüğünde oluşturulan ?Demokratik Toplum Kongresi'nin Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, avukat sıfatıyla bölücübaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası'na gitti.

Kenya'da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda "Ömür boyu hapis cezasına" çarptırılan Abdullah Öcalan'ın Avukatlarından Aysel Tuğluk, Mizgin Irgat ve Cengiz Çiçek ile bu sabah İmralı'ya gitmek üzere otomobil ile Gemlik Jandarma Bölük Komutanlığı'na geldiler. Bir süre arkadaşlarıyla otomobillerinde bekleyen Aysel Tuğluk, "İmralı'da hangi konuları konuşacaksınız" şeklindeki soruya, " Türkiye'nin gündemi çok yoğun. Gündemdeki tüm konuları konuşacağız"" dedi.

Avukatlar daha sonra yanlarında getirdikleri içersinde gazete ve kitaplarında bulunduğu poşetlerle İmralı Adası'na gittiler.

Kendisi gibi ömür boyu hapis cezasına hükümlü PKK?lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ve TİKKO üyesi Hakkı Alkan ile tutulan bölücübaşı Öcalan, her hafta çarşamba günleri avukatları, her ayın 2 ve 4?üncü pazartesi günleri 1?inci dereceden yakınlarıyla görüşebiliyor. Aynı zamanda Demokratik Toplum Kongresi Başkan Yardımcısı olan Aysel Tuğluk, 27 Eylül 2010?da 5 yıl aradan sonra avukat sıfatıyla İmralı Adası?na giderek bölücübaşı Öcalan ile görüşmüştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tuğluk İmralı'ya Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement