TÜGİK Yeni Yönetiminde EGİAD İki İsimle Temsil Ediliyor - Son Dakika
Güncel

TÜGİK Yeni Yönetiminde EGİAD İki İsimle Temsil Ediliyor

TÜGİK Yeni Yönetiminde EGİAD İki İsimle Temsil Ediliyor

Seda Kaya TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi, EGİAD Geçmiş Dönem Başkanı ve şu anki EGİFED Başkanı Temel Aycan Şen ise TÜGİK 6.Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı oldu.

04.03.2014 17:14

Türk iş dünyasının en büyük çatı örgütlerinden biri olan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK)'in geçtiğimiz gün TOBB İkiz Kuleleri'nde gerçekleştirilen ve konfederasyona bağlı GİAD ve federasyon yöneticilerinin büyük ilgi gösterdiği genel kurulunda, eski başkan Erkan Güral, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilirken, EGİAD – Ege Genç İşadamları Derneği de iki isimle temsil edilme hakkı kazandı. EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi, EGİAD Geçmiş Dönem Başkanı ve şu anki EGİFED Başkanı Temel Aycan Şen ise TÜGİK 6.Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı oldu.

TÜGİK'in yeni yönetim kurulunda kadın oranının arttığını belirten EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, sonuçtan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Yeni yönetimde yaş ortalaması 33, yönetimin yaklaşık yüzde 50'si ise kadın. Bu oran, Türkiye'deki benzer yapılar içinde bir ilk. Bunlar sevindirici gelişmeler.TÜGİK yönetimi olarak ekonomide kadınların girişimci olarak daha çok yer almasını sağlamak ve özellikle evde oturan genç kızlarımızı iş gücüne dâhil etmek amacıyla, yeni birçok projenin içinde yer alacağız. TÜGİK olarak, Mavi Yaka ve Beyaz Yaka gibi tanımların dışında, iş dünyası literatürüne 'Pembe Yaka' kavramını dahil edeceğiz. Hedef, kadınların iş dünyasındaki oranını arttırmaktır. Türkiye'nin önde gelen kadın yöneticilerini ve işverenlerini bu kampanyada yer almaya davet ediyoruz. "Pembe Yaka Projesi" altında toplanacak çalışmalara GİAD'larımızın faaliyet gösterdikleri il ve ilçelerden başlayacağız. Bu proje yalnızca kadın girişimci ve kadın çalışan sayısını arttırmakla kalmayacak, kadın üye sayımızı da arttıracaktır" dedi.

EGİFED Başkanlığını başarıyla yürüten Temel Aycan Şen ise, TÜGİK 6.Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı seçilmesinden ötürü sorumluluklarının kat kat arttığını belirterek, "EGİFED ve TÜGİK olarak iş dünyası federasyonlarının çalışmalarına zaten aşinayız. Konfederasyonlarda sorumluluk bir kat daha artmakta. Dernek, federasyon veya konfederasyon hepsi gücünü iş dünyasındaki üyelerinden almakta. Bu kuruluşların gücünü gönüllülük, tarafsızlık, bağımsızlık ve şeffaflık ilkeleri oluşturmakta. Böyle bir kuruluşun Başkan Vekili olmak da önemli bir sorumluluk. Ancak takım çalışmasına inanan biriyim. EGİAD olarak iki kişi ile yönetime girmek hem büyük bir başarı hem de gurur vesilesi. Yönetim kurulumuzda çok değerli isimler var. Ege İş dünyasını başarıyla temsil etmek için projeler üreteceğiz. Bölgenin sesi olacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TÜGİK Yeni Yönetiminde EGİAD İki İsimle Temsil Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement