TRT Türk Artık 5 Kıtada - Son Dakika
Güncel

TRT Türk Artık 5 Kıtada

TRT Türk Artık 5 Kıtada

TRT Türk yayınları Afrika'nın dört bir yanından izlenebilecek.

05.02.2014 10:07

Yurtdışında Türklerin yoğun yaşadığı 70 ülkeye yayın yapan Türkiye'nin kültür ve sanat kanalı TRT Türk yayınları artık Afrika'nın dört bir yanından izlenebilecek. TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör yaptığı yazılı açıklamada: "Nerede Türk varsa, orada TRT Türk olacak" dedi.

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör, TRT Türk yayınlarının Afrika'nın geniş bir kesiminden rahatlıkla izlenebilmesi için uydu operatörü Eutelsat Communications ile işbirliği gerçekleştirileceğini söyledi.

Yazılı açıklamasında Türkiye'nin artan gücünü ve enerjisini dünyaya hissettirmekten heyecan duyduklarını kaydeden Güngör, TRT Türk'ün Afrika coğrafyasına ilgisinin artarak devam edeceğini belirtti.

TRT Türk yayın içeriğinin bölgeye ait özel haber, belgesel ve güncel haberlerle zenginleştirileceğini ifade eden Güngör, şunları söyledi:

"TRT Türk olarak 5 kıtaya yayın yapıyoruz. Avrupa, Asya, Amerika, Avusturalya, Afrika. Nerede Türk varsa orada TRT Türk olacak. Özellikle Afrika'da önemli bir iş başardık. Bu coğrafyaya yönelik olarak farklı dillerde yayın yapabilmek için çalışıyoruz. Türkiye'nin Afrika ilgisini yansıtan bir belgeseli geçtiğimiz aylarda izleyiciye sunduk. İkincisi kısa zaman sonra yayına girecek. Tüm Afrika ülkelerini içine alan, orada Türkiye'nin yaptıklarının yanı sıra mevcut tabloyu da aktaran bir dizi belgeselin hazırlıkları da başladı. Bu dizi belgeselin tamamını Türkçenin yanı sıra Afrika'da çok yaygın olan Fransızca olarak da yayına yayına sokmak istiyoruz."

TRT Türk'e yeni slogan

TRT Türk'ün şu ana kadar taşıyıcı olarak "Dünyayı Türkçe İzleyin" sloganını kullandığını hatırlatan Güngör, yayınların dünyanın beş kıtasına ulaşması nedeniyle kanalı "Beş Kıtanın Haber Merkezi" olarak konumlandırdıklarına dikkat çekti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TRT Türk Artık 5 Kıtada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement