Tramvaylara Klima Sistemi Takılıyor - Son Dakika
Güncel

Tramvaylara Klima Sistemi Takılıyor

Tramvaylara Klima Sistemi Takılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımda hizmet veren tramvayların tamamına klima sistemi takılması ile ilgili çalışma başlattı.

13.04.2012 00:17  Güncelleme: 00:16

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren tramvaylara klima sistemi takılıyor.

Şehir içi ulaşımda önemli bir yere sahip olan ve Alaaddin Tepesi ile Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampusü arasında günlük 310 sefer yapan tramvaylar, yılda yaklaşık 30 milyon yolcu taşıyor.

1992 yılında Alaadddin-Cumhuriyet hattı, 1995 yılında da Alaaddin-Kampus hattı hizmete giren tramvay hizmetinde 19 kilometrelik hatta 2007 yılında 3,5 kilometrelik Kampus içi raylı sistem hattı ilave edilerek toplam hat uzunluğu 22,5 kilometre oldu. Böylece Anadolu'da ilk tramvaya sahip şehir olan Konya, üniversite kampusünde tramvay hizmeti olan tek şehir olma özelliğini de kazandı.

Yeni raylı sistem yatırımları ve yeni tramvay alımları ile ilgili çalışmalarını son aşamaya getiren Konya Büyükşehir Belediyesi, mevcut tramvaylara klima sistemi takılması ile ilgili de çalışma başlattı. İhalesi geçtiğimiz günlerde yapılan çalışma tamamlandığında yaz aylarında tramvaylarda yolculuk yapmak daha rahat olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tramvaylara Klima Sistemi Takılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement