Trakya Üniversitesinde İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi - Son Dakika
Güncel

Trakya Üniversitesinde İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi

Trakya Üniversitesinde İsrail\'in Gazze\'ye saldırıları protesto edildi

Trakya Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Öğrenciler, Türk ve Filistin bayrakları ile 'Bebek katili İsrail' yazılı pankartlar taşıdı. Cami inşaatı önünde toplanan öğrenciler, Mescid-i Aksa için yazılan şiirler okudu ve Filistin için dua etti. Grup adına açıklama yapan bir öğrenci, Filistin'de yaşananların vicdanları derinden yaraladığını belirterek, insanlık suçlarına son verilmesi ve barışçıl bir çözümün sağlanması gerektiğini vurguladı.

26.04.2024 14:38

Trakya Üniversitesinde İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi.

Türk ve Filistin bayrakları ile "Bebek katili İsrail" yazılı pankart taşıyan öğrenciler Balkan Yerleşkesi'ndeki cami inşaatı önünde bir araya geldi.

Trakya'dan Geçerken Topluluğu üyesi öğrenciler Mescid-i Aksa için yazılan şiirleri okudu, İl Müftü Yardımcısı Fatih Samet Okumuş da Filistin için dua etti.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Büyükçetintaş grup adına yaptığı açıklamada, Filistin'de yaşananların vicdanları derinden yaraladığını söyledi.

İsrail'in Filistin'de insanlık suçu işlenmeye devam ettiğini ifade eden Büyükçetintaş,"Siviller her durum ve koşulda korunmalı ve toplu cezalandırma gibi insanlık dışı muamelelerden kesinlikle uzak tutulmalıdır. Bölgede büyük travmalara yol açan ve uzun yıllar devam eden bu sorun, artık iki devletli çözüme yönelik yerleşik Birleşmiş Milletler prensipleri temelinde barışçıl yollarla, adalet sağlanarak daimi bir çözüme kavuşturulmalıdır." dedi.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trakya Üniversitesinde İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement