Trakya Üniversitesi Heyeti Bulgaristan'da Ziyaretlerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Trakya Üniversitesi Heyeti Bulgaristan'da Ziyaretlerde Bulundu

Trakya Üniversitesi Heyeti Bulgaristan\'da Ziyaretlerde Bulundu

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, Bulgaristan'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Heyet, Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun'u ziyaret ederek Türkiye ve Bulgaristan arasındaki dostluk, komşuluk ve akademik iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Rektör Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi'nin uluslararası çalışmaları ve Bulgaristan üniversiteleri ile gerçekleştirdiği ortak projeler hakkında bilgi vererek, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirileceğini ifade etti. Heyet ayrıca Burgaz Valiliği, Burgaz Belediyesi, Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi ve Burgas Free Üniversitesi gibi kurumları ziyaret etti ve Türk belediye başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi.

06.03.2024 09:29  Güncelleme: 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, Bulgaristan'da ziyaretlerde bulundu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Trakya Üniversitesi heyeti Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki dostluk, komşuluk ve akademik iş birlikleri görüşüldü.

Rektör Tabakoğlu, iki ülke arasında var olan iş birliklerini güçlü bir şekilde sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti.

Trakya Üniversitesinin son yıllarda yaptığı uluslararası çalışmalar ve Bulgaristan üniversiteleri ile hayata geçirilen ortak projeler hakkında bilgi veren Tabakoğlu, yeni projeler ve etkinliklerle iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirileceğini ifade etti.

Başkonsolos Orkun ise Trakya Üniversitesinin gerçekleştirdiği çalışmalar ve projelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Heyet, Bulgaristan temasları kapsamında Burgaz Valiliği, Burgaz Belediyesi, Prof. Dr. Asen Zlatarov Üniversitesi ve Burgas Free Üniversitesini ziyaret etti. Heyet, Burgaz'daki Türk belediye başkanlarıyla da toplantı gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trakya Üniversitesi Heyeti Bulgaristan'da Ziyaretlerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement