Trakya'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri - Son Dakika
Güncel

Trakya'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri

Trakya\'da 10 Kasım Atatürk\'ü Anma Törenleri

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73'ncü yıldönümünde Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde düzenlenen törenlerle anıldı.

10.11.2011 17:12

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73'ncü yıldönümünde Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde düzenlenen törenlerle anıldı.Edirne'deki törenler sabah 08.45'te Atatürk anıtında başladı. Törene Edirne Valisi Gökhan Sözer, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Protokolün anıta çelenk bırakmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde kalabalık Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için iki dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşuna trafikte olanlarda ve yaya olarak caddeden geçenlerde katıldı. Saygı duruşu ile birlikte anıtta bulunan tüm bayraklar yarıya indirildi.

ATATÜRK ODASINA ZİYARET

Anıttaki törenlerin ardından Vali Sözer ve beraberindekiler, Atatürk'ün Edirne'ye geldiğinde kaldığı odayı ziyaret etti. Edirne Belediye Başkanlığı'nın hizmet binasında bulunan Atatürk odası daha sonra vatandaşların ziyaretine açıldı. Törenler daha sonra halk eğitim merkezindeki sunumlarla tamamlandı.

TEKİRDAĞ'DA DUYGULANDIRAN TÖREN

Tekirdağ'da tören valilik bahçesinde Atatürk anıtında başladı. Buradaki törenlere Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Garnizon komutanı Tümgeneral Ömer Faruk Küçük, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Anıta çelenk sunumunun ardından Tekirdağ Belediyesi hoparlörü ve polis araçlarının sirenleri eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu esnada Türk bayrakları da yarıya indirildi. Daha sonra İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile tören sona erdi. Törenler daha sonra Belediye Kültür Merkezi'nde devam etti. Tekirdağ Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin koreografisini kendilerinin yazdığı Ulu Önder Atatürk ve Kurtuluş savaşını anlatan bir oyun sergiledi. Slayt eşliğinde sergilenen oyun sırasında salonda bulunanlar duygulu anlar yaşadı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde anma töreni sabah saat 08.45'te Atatürk Meydanı'ndan bulunan Atatürk Anıta önünde yapıldı. Törene katılan Kaymakam Ali Dursun, 5. Kolordu ve Garnizon Kurmay Başkan Vekili Kurmay Albay Dursun Çağdaş, Belediye Başkanı Ünal Baysan, anıta çelenk bıraktı. Saatler 09.05'i gösterirken sirenler çalarak iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anıttaki törenin ardından Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesinde Çorlu Öğretmen lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk ile ilgili oratoryo gösterisi yapıldı.

KIRKLARELİ'NDEKİ TÖRENLER

Kırklareli'nde ise vilayet meydanında Atatürk anıtı önünde toplanan kalabalık önce Atatürk anıtına çelenkler konuldu. Saat 09.05'te sirenlerin çalması ve 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal marşının okunması ile Ulu önder Atatürk anıldı. Törene Vali Mustafa Yaman, AK parti Milletvekili Şenol Gürşan, CHP Milletvekili Turgut Dibek, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, kurum ve kuruluşların müdürleri ve öğrencilerin katıldı.

Daha sonraki törenler ise Kırklareli Üniversitesi Rektörlük salonunda devam etti. Kırklareli Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Atatürk Oratoryosundan önce 15 Ekim 2008 günü şehit olan Polis memuru Sebahattin Ergin'in ve 18 Kasım 1985 tarihinde şehit olan Piyade Er Hasan Yayla'nın ailesi ile 22 Mart 1990 tarihinde Gazi olan Gündüz Dilbaz'a Devlet Övünç Madalyası verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trakya'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement