Traktöre Alternatif Tarım Atv'si Tasarladı - Son Dakika
Güncel

Traktöre Alternatif Tarım Atv'si Tasarladı

Traktöre Alternatif Tarım Atv\'si Tasarladı

KLÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'da eğitim gören bir öğrenci, traktörün ulaşamadığı engebeli ve dar yerlere girebilecek ATV geliştirdi.

14.06.2013 14:08  Güncelleme: 17:08

- KLÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'da eğitim gören bir öğrenci, traktörün ulaşamadığı engebeli ve dar yerlere girebilecek ATV geliştirdi

Ekrem Gökhan Uçar:

Amacımız çiftçimize destek olmaktır. Traktörün giremediği yerlere ATV tarım motoru girecek. Yakıt tasarrufuyla çiftçiye olumlu yönde katkı sağlayacaktır"

"Projemizi geliştirmek istiyoruz. Bu motoru sadece deneme amacıyla yaptık. İsteğe göre dizel, benzin ve güneş enerjili şekilde tasarlayarak çiftçilerimizin hizmetine sunacağız"

KLÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Timur, projeyi, tarım alanlarının çok fazla olduğu Trakya'da çiftçiyi büyük traktörlerden kurtararak maliyetlerini azaltmak amacıyla öğrencisi Ekrem Gökhan Uçar ile geliştirdiklerini söyledi.

Timur,  tasarladıkları ATV ile tarım alanlarının işlenmesi ve ilaçlanması gibi işlemlerin daha kolay yapılacağını belirtti.

Projenin 2 yılda tamamlandığını ve maliyetin 1500 lira olduğunu anlatan Timur, şu bilgileri verdi:

"Traktörlerin rolünü azaltmak amacıyla ATV tarım motoru tasarladık. Tarım alanlarında her türlü isteğe cevap verebilecek bir güçte tarım motoru yaptık. ATV tarım motoru, 80 kilometre hıza çıkabilmekte. ATV tarım motorumuzu deneme amacıyla yaptığımız için hurda malzemeler seçtik. Hurdaya çıkmış bir motosikletle yaptık. Bazı çiftçilerimiz ATV tarım motorunu satın almak için bize geldi. Projeyi geliştirme hedefimiz olduğu için satış yapmadık. Motorumuz benzinle çalışıyor."

"Güneş enerjisiyle çalıştırmayı hedefliyoruz"

Ekrem Gökhan Uçar da ATV'yi güneş enerjisiyle çalıştırabilmek için çalışmalarının olduğunu söyledi.

Araca güneş paneli bağlamak istediklerini anlatan Uçar, şöyle devam etti:

"ATV tarım motoruna güneş panelleri takarak projemizi geliştireceğiz. Amacımız çiftçimize destek olmaktır. Güneş panelleri taktığımızda çiftçimizin girdi maliyeti düşecek ve daha fazla gelir sağlayacak. Traktörün giremediği yerlere ATV tarım motoru girecek. Motorumuz iki zamanlı olup 4 çekerdir. Yakıt tasarrufuyla çiftçiye olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Projemizi geliştirmek istiyoruz. Daha konforlu ve yakıttan tasarruf edilecek. Bu motoru sadece deneme amacıyla yaptık. İsteğe göre dizel, benzin ve güneş enerjili şekilde tasarlayarak çiftçilerimizin hizmetine sunacağız."

Uçar, çiftçilerin aracı henüz proje aşamasındayken satın almak istediğini aktararak, şu an için satma gibi bir düşüncelerinin olmadığını kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Traktöre Alternatif Tarım Atv'si Tasarladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement