Trabzon Valiliği'nde Sümela'da Ayin Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Trabzon Valiliği'nde Sümela'da Ayin Toplantısı

Trabzon Valiliği\'nde Sümela\'da Ayin Toplantısı

Trabzon'un Maçka İlçesi'ndeki tarihi Sümela Manastırı'nda 15 Ağustos'ta yapılacak ayinle ilgili Trabzon Valiliği'nde yapılan toplantıda alınacak önlemler ve güvenlik konuları ele alındı.

09.08.2011 15:28

Trabzon'un Maçka İlçesi'ndeki tarihi Sümela Manastırı'nda 15 Ağustos'ta yapılacak ayinle ilgili Trabzon Valiliği'nde yapılan toplantıda alınacak önlemler ve güvenlik konuları ele alındı.

Tarihi manastırda geçen yıl ilk kez düzenlenen, bu kez de 15 Ağustos'ta tekrarlanacak olan ayin ile ilgili toplantıya Vali vekili Aziz Mercan, Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Maçka Kaymakamı Ümit Cavuldak, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç katıldı. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Vali Vekili Mercan, dini etkinlik öncesi alınması gereken tedbirleri planlamayı amaçladıklarını söyledi. Geçen yıl yapılan etkinliklerle dünyaya çok güzel mesaj verildiğini belirten Mercan, şöyle dedi:

"Bu organizasyonu da başarıyla tamamlama düşüncesi ve kararlılığındayız. Bu etkinliğin geçen yıl hem ülkemize, hem dünyaya geçen çok güzel bir mesaj verdiğini gördük. Bu sene yine aynı şekilde, güçlü bir dostluk ve kültürel kaynaşma mesajı verileceğini düşünüyoruz. "

Bilindiği gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı, kısa süre önce İstanbul Fener Rum Patrikliği'nin Meryemana'nın vefatının yıldönümü nedeniyle Sümela Manastırı'nda ayin düzenlenmesi isteğine olumlu yanıt vermişti. Manastırda geçen yıl da ayin düzenlenmiş, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da katıldığı ayinde 500 kişi manastıra alınmış, yaklaşık 1000 kişi de ayini, manastırın alt tarafına kurulan dev ekrandan izlemişti. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon Valiliği'nde Sümela'da Ayin Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement