Trabzon Lise Öğrencilerinden 'şiir Sokakta' Projesi - Son Dakika
Güncel

Trabzon Lise Öğrencilerinden 'şiir Sokakta' Projesi

Lise öğrencilerinden 'Şiir sokakta' projesiTrabzon'da Ahmet Can Bali Anadolu Lisesi öğrencileri, vatandaşları şair ve şiirlerle buluşturmak amacıyla 'Şiir Sokakta' projesi hazırladı.

06.04.2018 12:41

Lise öğrencilerinden 'Şiir sokakta' projesi

Trabzon'da Ahmet Can Bali Anadolu Lisesi öğrencileri, vatandaşları şair ve şiirlerle buluşturmak amacıyla 'Şiir Sokakta' projesi hazırladı. Öğrenciler, renkli karton kağıda yazdıkları ünlü şairlerin kaleme aldığı şiirleri cadde ve sokakları gezerek vatandaşlara dağıtıyor.

Trabzon Ahmet Can Bali Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci 'Şiir sokakta' projesi hazırladı. Renkli karton kağıtlara Türk edebiyatının ünlü şairlerinin şiirlerini yazan öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte kentin en işlek sokaklarında vatandaşlara dağıttı. Şiirlerin yazılı olduğu rengarenk kartonları alan vatandaşlar öğrencilere teşekkür etti. Okulun Edebiyat Öğretmeni Onur Yalçın, sokakta insanlara şiir ikram ettiklerini belirterek vatandaşları şair ve şiirlerle buluşturduklarını söyledi. Yalçın İlk etkinliğimizde 10 şairimiz var. Bu şairlerimizin belli başlı şiirlerini derleyip renkli kağıtlara yazarak vatandaşlara dağıtıyoruz. Bugün 300 tane kağıda yazılmış şiir dağıtacağız. Anladığımız kadarı ile bu sayıyı arttırmamız lazım. İnsanlarımız çok fazla şiirle iç içe değil ama aniden sokakta bir öğretmen, bir öğrenci onlara şiir ikram ettiğinde hoşlarına gidiyor. Türk insanı ve Trabzon insanı şiirle çok fazla haşır neşir değil. Bu eksikliği ortadan kaldırabilmek adına onları şiirlerle ve şairlerle tanıştırmak istedik. Şairleri ve şiirleri tanımayan insanları şiirlerle buluşturmak için buradayız dedi.

'İNSANLAR ŞİİR OKUSUN İSTİYORUZ'

Lise öğrencisi Hasret Küçük, vatandaşları şairlerle ve şiirlerle buluşturmak istediklerini belirterek 'Biliyoruz ki şiirler insanların ruhuna hitap ediyor. Bunun için bizler gönüllü olduk.ö dedi. Esranur Yılmaz da Şiir okumanın artmasını istedik. Şiir okunmasını inanın bizlerde çok istiyoruz. Bunun için buradayız ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ MEMNUN

Şiirle arasının iyi olmadığını belirten Taha Yıldız adlı vatandaş Okuduğum şiir hoşuma gitti. Şiir kafiyeli. Bunu yazan şairde aşık olmalı. Bu şiiri saklayıp sevdiğim insanlarla paylaşacağım dedi. Hakan Pehlivan da 'Kültürel anlamda faaliyetlere çok fazla katılmayan bir toplumda böyle bir proje çok güzel oldu. Sanatla şiirle insanları tanıştırma açısından güzel düşünülmüşö dedi. Halit Hacısalihoğlu ise 'Yüzümüzü güldürdüler. Gençleri tebrik ediyorum. Ülkemizde karanlık giden şeyler varken gençlerimiz umut ışığı olduö diye konuştu.

Trabzon Lise Öğrencilerinden \'şiir Sokakta\' Projesi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon Lise Öğrencilerinden 'şiir Sokakta' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement