Torbalı Hattında Hızlı Tempo - Son Dakika
Güncel

Torbalı Hattında Hızlı Tempo

Torbalı Hattında Hızlı Tempo

İstasyonları ve karayolu alt-üst geçitlerini ise İzmir Büyükşehir Belediyesi yapacak.

30.09.2011 09:37

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa- Menderes Banliyösü'nü Torbalı'ya uzatacak 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki 4 istasyon ve 7 karayolu geçidi için proje çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan protokole göre, TCDD mevcut tek hattı "çift hatta" çıkaracak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi'nin Torbalı'ya kadar uzatılması için çalışmalar hızlı tempoda sürüyor. Bu konuda TCDD ile protokol imzalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki 4 istasyon ve 7 adet karayolu alt-üst geçit için proje hazırlıyor ve yapım ihalesi hazırlıklarını sürdürüyor.

Kısa sürede İzmirlilerin vazgeçilmez toplu ulaşım hattı haline gelen Aliağa-Menderes Banliyö sistemine yapılacak ilave hat kapsamında Cumaovası İstasyonu'ndan sonra Tekeli, Pancar, Torbalı ve Tepeköy'de birer istasyon daha yapılacak. Yine Tekeli, Pancar, Torbalı ve Tepeköy'de birer tane; hat boyunca uygun görülen noktalarda da 3 tane olmak üzere toplam 7 adet karayolu alt-üst geçidi inşa edilecek.

Büyükşehir Belediyesi'nin TCDD ile yaptığı protokole göre, istasyon yapımları ve karayolu alt-üst geçitleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Cumaovası'ndan Torbalı'ya kadar mevcut tek hat demiryolu ise TCDD tarafından çift hatta çıkarılacak. Hattın koruma duvarlarının yapımı, sinyalizasyon ve elektrifikasyon sistemlerinin Aliağa-Cumaovası hattına uyumlu bir şekilde Torbalı Tepeköy'e kadar uzatılması yine TCDD tarafından gerçekleştirilecek.

Hattın devreye girmesi ile Aliağa'dan ve kent merkezinden binen yolcular Torbalı'ya kadar güvenli, hızlı, kesintisiz ve konforlu yolculuk olanağına kavuşacak. Selçuk, Bayındır, Tire ve Ödemiş yolcuları da Torbalı'dan itibaren İzmir merkezine ve oradan da Aliağa'ya kadar raylı sistem ile yolculuk yapabilecek.

Hattın devreye girmesiyle Torbalı Tepeköy'den Cumaovası'na kadar olan yaklaşık 30 kilometrelik mesafenin 25-26 dakikada katedilmesi öngörülüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Torbalı Hattında Hızlı Tempo - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement