Torbalı'da İşçilerin Grevi 12'nci Güne Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Torbalı'da İşçilerin Grevi 12'nci Güne Ulaştı

Torbalı\'da İşçilerin Grevi 12\'nci Güne Ulaştı

İzmir'in Torbalı İlçesi'ndeki Dr. Oetker Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve bağlı işyerlerinde çalışmakta olan 207 sendika üyesinin ücret ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için yaptıkları grev, 12'nci gününe ulaştı.

19.05.2015 17:09

İzmir'in Torbalı İlçesi'ndeki Dr. Oetker Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve bağlı işyerlerinde çalışmakta olan 207 sendika üyesinin ücret ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için yaptıkları grev, 12'nci gününe ulaştı. Talepleri reddedilen işçiler, hak ettikleri zammı alana dek mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

20 yılı aşkın süredir Tek Gıda- İş Sendikası'nın örgütlü olduğu fabrikada çalışan 207 kapsam içi ve mevsimlik olarak çalıştırılan 245 kapsam dışı işçi, geçen 6 Mayıs'ta grev oylamasına gitti. Oylamada 276 işçi greve 'Evet' dedi. Türk-İş Ege Bölge Temsilciliği ve Tek Gıda İş Genel Merkezi'nin düzenlediği basın açıklamasının ardından ertesi sabah fabrikaya grev pankartı asıldı.

Sendika 225 lira artı enflasyon oranı ve artı yüzde 8.7 oranında zam talep ederken, firma enflasyon oranı olan yüzde 8.7 artı 45 lira zam önerdi. Bunun üzerine bir kez daha yapılan grev oylamasından grev kararı çıkınca 45 TL daha teklif ederek, toplamda enflasyon artı 90 liralık zam teklifinde bulunuldu. Kapsam dışı olan ve mevsimlik olarak çalıştırılan işçilerin de kapsam içine alınması ve sosyal haklarında iyileşme sağlanması talebinde bulunan işçiler, bu teklifi de kabul etmedi.

12 gündür greve devam eden 207 işçiye, Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Tek Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Akkaya, Tek Gıda-İş Sendikası Torbalı 3 No'lu Şube Başkanı Latif Gökçay da destek verdi.

Fabrika önünde açıklama yapan Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, örgütlü oldukları işyerlerinde en düşük ücretin Dr. Oetker'de olduğunu belirtip, "Bu kabul edilebilir değil. Yetkililer ile saatlerce görüştük. Fakat geri adım atmadılar. Hakkımızı olan zammı alacağız. İşçiler olmadan fabrikanın bacaları tütmez. Sendika üyelerimiz başta olmak üzere diğer çalışan işçilerin haklarını da burada savunuyoruz. Savunmaya da devam edeceğiz. Grevin sonlanmasını isteyen işverenler şartlarımızı kabul etmek zorundalar. Bu kadar işçi toplu sözleşmenin şartlarının yerine getirilmesini bekliyor. Biz de bu işin takipçisiyiz" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Torbalı'da İşçilerin Grevi 12'nci Güne Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement