Konya Ulaşımda Tüm Bankaların Temassız Kartlarını Kullanıyor - Son Dakika
Güncel

Konya Ulaşımda Tüm Bankaların Temassız Kartlarını Kullanıyor

Konya Ulaşımda Tüm Bankaların Temassız Kartlarını Kullanıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Bankalararası Kart Merkezi işbirliğiyle bankaların temassız özelliği taşıyan kartları otobüs ve tramvaylarda kullanılıyor.

09.11.2013 17:15  Güncelleme: 17:29

Konya Büyükşehir Belediyesi, Bankalararası Kart Merkezi ile işbirliği yaparak dünyada ilk kez bankaların temassız özelliği taşıyan kartlarını tüm otobüs ve tramvaylarda kullanmaya başladı. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sistemin Konya merkezdeki 350 otobüs, 59 tramvay ve tramvay duraklarında uygulandığını, Yeni Büyükşehir Yasası ile tüm il genelinde uygulanacağını söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, hedeflerinin projenin sadece Konya'da değil Türkiye'nin her yerinde kullanılabilmesi olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve bankaların ortak platformu olan Bankalararası Kart Merkezi (BKM), ulaşım alanında dünyada bir ilke imza attı. Tüm bankaların temassız özelliği taşıyan kartlarının bir araya geldiği ve toplu taşımada devrim niteliği taşıyan "Konya Ulaşım Projesi" hayata geçirildi.

Konuyla ilgili düzenlenen tanıtım toplantısına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko ile Türkiye'nin farklı şehirlerinden davetliler katıldı.

DÜNYADA BİR İLK

Programın açılış konuşmasını yapan Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko, dünyada bu kapsamda bir ilk olan projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, Konya'daki toplu taşıma araçlarının Türkiye'deki 14 milyon, dünyadaki 600 milyon temassız kart kullanıcısının kullanımında olduğunu ifade etti.

DÜNYA GENELİNDE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya toplu ulaşımında banka kartlarının kullanılması projesini başlattıktan sonra birçok platformda farklı ilgiyle karşılaştıklarını belirten Başkan Akyürek, "Proje, tanıtımını yaptığımız Londra'da ve Dubai'de ilgi gördü ve ödüller aldı. Şu anda Konya'da kullanılan proje kapsam olarak dünyada bir ilki oluşturuyor" dedi.

Projenin üzerinde 2 yıldır çalıştıklarını ve şu anda günlük 1800 kişinin temassız kartlarını toplu ulaşımda kullandığını kaydeden Başkan Akyürek, sistemin şu anda Konya merkezdeki 350 otobüs, 59 tramvay ve tramvay duraklarında uygulandığını, Yeni Büyükşehir Yasası ile 2014 yılı Mart ayından itibaren Konya'nın tamamında bine yakın araçta kullanmayı hedeflediklerini ifade etti. Başkan Akyürek, projeyi minibüs, taksi gibi ulaşım araçlarında da entegre bir şekilde kullanmayı amaçladıklarını söyledi.

Konya toplu ulaşımında raylı sistem ağının genişletilmesi çalışmasının da bu çalışmalarla birlikte devam ettiğini hatırlatan Başkan Akyürek, hattın Alaaddin-Adliye hattı ile 30 kilometreye ulaşacağını, tren koridorunun toplu ulaşımda banliyö hattı olarak kullanılmaya başladığında şehir içi raylı sistem kullanımının 50 kilometreye ulaşacağını ifade etti. Başkan Akyürek, bundan sonraki hedeflerinin 2023'e kadar raylı sistem hattını 100 kilometreye ulaştırarak Anadolu'da erişilmez bir noktaya ulaşmak olduğunu da sözlerine ekledi.

BÜYÜK ADIMA GURURLA ŞAHİT OLUYORUZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş ise, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Bankalararası Kart Merkezi ile attığı büyük bir adıma gururla şahit olduklarını söyledi.

Türkiye'nin herhangi bir yerinde kullanılan kart ile her bölgede rahat rahat yolculuk yapabilme imkanının aranması gereğinin ortaya çıktığını dile getiren Baş, Konya'da hayata geçirilen pojenin dünyada ilk adım olduğunu kaydetti.

Hedeflerinin bunun sadece Konya'da değil Türkiye'nin her yerinde kullanılabilmesi olduğunu belirten Baş, "Konya Büyükşehir Belediyesi örnek çalışmalar yapan güçlü bir belediyedir. Belediyecilikte öncü bir şehir olan Konya'ya bu konuda da öncülük etmek yakışıyor" dedi.

Toplantının sonunda BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e günün anısına plaket takdim ederken; protokol hep birlikte sembolik olarak projede ilk kart kullanımını gerçekleştirdiler. Bakan Yardımcısı Baş, Vali Erol ve Başkan Akyürek, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan doğalgazlı otobüsleri incelediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Konya Ulaşımda Tüm Bankaların Temassız Kartlarını Kullanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement