Toplu Sözleşmede İmza Altına Alınan 'Servis Hizmeti' Uygulamaya Konulmadı - Son Dakika
Güncel

Toplu Sözleşmede İmza Altına Alınan 'Servis Hizmeti' Uygulamaya Konulmadı

Toplu Sözleşmede İmza Altına Alınan \'Servis Hizmeti\' Uygulamaya Konulmadı

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, önceki yıl yapılan toplu sözleşmede imza altına alınan ‘Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatında görev yapan personele servis hizmeti verilmesi’ maddesinin uygulamaya konulmamasını eleştirerek, “İmza altına aldığımız maddeler hayata geçirilmeyecekse toplu sözleşme yapmanın ne anlamı var” dedi.

11.02.2015 12:54

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, önceki yıl yapılan toplu sözleşmede imza altına alınan 'Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatında görev yapan personele servis hizmeti verilmesi' maddesinin uygulamaya konulmamasını eleştirerek, "İmza altına aldığımız maddeler hayata geçirilmeyecekse toplu sözleşme yapmanın ne anlamı var" dedi.

Kamu görevlilerinin haklarının belirlendiği toplu sözleşmenin bu yıl üçüncü dönemi yapılacak. Üçüncü dönem toplu sözleşmeye az bir süre kalmasına rağmen önceki yıl yapılan ikinci dönem toplu sözleşmede imza altına alınan kararların çoğu uygulamaya konulmadı. Bunlardan biri de büro bankacılık ve sigortacılık hizmet kolunda karara bağlanan bakanlıklar ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatında görev yapan personele servis hizmeti verilmesi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile sendika genel merkezinde yaptığı görüşmede servis hizmetinin uygulamaya konulmamasını eleştirdi. Toplu sözleşme kararlarının hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Yazgan, "Önceki yıl yaptığımız toplu sözleşmede imza altına aldığımız haklar, yeni toplu sözleşme zamanı yaklaşmasına rağmen hala hayata geçirilmedi. Bu maddelerden biri de bakanlıklar ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatında görev yapan personele servis hizmeti sağlanması. Ancak bu konuda herhangi bir ilerleme yok. Maliye Bakanlığı, TÜİK gibi çoğu kurumdaki memur arkadaşlarımız kendi imkanlarıyla göreve gelip gidiyor. İmza altına aldığımız maddeler hayata geçirilmeyecekse toplu sözleşme yapmanın ne anlamı var. Yapılan bu uygulama devlet ciddiyetine yakışmadığı gibi devlete olan güveni de zedelemektedir. Toplu sözleşme kazanımları biran önce uygulamaya konulmalıdır" ifadesini kullandı.

Toplu sözleşmede elde edilen hakların takipçisi olacaklarının altını çizen Yazgan, kamu görevlilerinin haklarını alana kadar mücadele edeceklerini sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Toplu Sözleşmede İmza Altına Alınan 'Servis Hizmeti' Uygulamaya Konulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement