Topbaş, Metrobüs Davasındaki Duruşmaya Katılmadı - Son Dakika
Güncel

Topbaş, Metrobüs Davasındaki Duruşmaya Katılmadı

Topbaş, Metrobüs Davasındaki Duruşmaya Katılmadı

Yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında açılan davanın 3. duruşması görüldü.

20.02.2013 11:16  Güncelleme: 11:22

Metrobüs alımında yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında açılan davanın 3. duruşması görüldü. Mazeret bildiren Topbaş, duruşmaya yine katılmadı.

CHP'li Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Hakkı Sağlam ve Bülent Soylan'ın, metrobüs alımında yolsuzluk yapıldığı şikayeti üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında İstanbul 31. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 3. duruşması görüldü. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen duruşmaya Kadir Topbaş, 'yurtdışından gelen heyetlerle görüşmesi olduğunu' bildirerek duruşmaya katılmadı. Topbaş'ın avukatı Fahri Biçer, yurt dışından gelen heyet ile yapılacak görüşme programlarına ilişkin belgeleri de mahkemeye sundu. Duruşmada şikayetçiler Bülent Soylan, Hakkı Sağlam ile taraf avukatları hazır bulundu.

BİRLEŞTİRME TALEBİ

Şikayetçiler Hakkı Sağlam ve Bülent Soylan'ın avukatları, davanın İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki aynı suçlama ile açılan dosya ile birleştirilmesi talebinde bulundu. Topbaş'ın avukatı ise birleştirme talebini kabul etmediklerini söyledi. Mahkeme, davanın, aynı yöndeki suçlamalarla İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen satın alma komisyonu ve kararı onaylayan idari encümen kararında imzaları bulunanlar hakkında açılan dava ile hukuki ve fiili irtibat bulunduğunu belirtti. Bu nedenle mahkeme, İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nden dosyaların birleştirilmesi için görüş istenmesine karar verdi. Topbaş'ın duruşmaya katılmama mazeretini de kabul eden mahkeme duruşmayı erteledi. Duruşmayı CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve bazı partili yetkililer de izledi. - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Topbaş, Metrobüs Davasındaki Duruşmaya Katılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement