TOKİ Başkanı Karabel Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TOKİ Başkanı Karabel Açıklaması

TOKİ Başkanı Karabel Açıklaması

"Bugüne kadar yaklaşık 18 milyar lira kaynak gelişim projelerinden kaynak sağladık bunun da 10 milyar lira kadarını kamu kasasına aktardık"

27.11.2013 14:19

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, kaynak gelişim projelerinden bugüne kadar yaklaşık 18 milyar lira kaynak sağladıklarını ve bu rakamın yaklaşık 10 milyar lirasını kamuya aktardıklarını bildirdi.

Karabel, Eskişehir yolunda TOKİ ile gelir paylaşım modeli kapsamında hayata geçirilecek konut ve iş merkezi projesinin tanıtımına katıldı.

TOKİ olarak Türkiye genelinde toplamda 610 bin konut seviyesine ulaştıklarını belirten Karabel, aralarında hastaneler, okullar ve stadyumların da olduğu 5 bin 124 sosyal donatıyı inşa ettiklerini bildirdi.

Karabel, TOKİ'nin 2003 yılından itibaren yapmış olduğu kaynak geliştirme projelerinde 86 bin civarında konut üretildiğini, bu rakamın toplamda 610 bini bulan konut portföylerinin yaklaşık yüzde 15'ini oluşturduğunu ifade ederek, "Bugüne kadar yaklaşık 18 milyar lira kaynak gelişim projelerinden kaynak sağladık, bunun da 10 milyar lira kadarını kamu kasasına aktardık" dedi.

Ankara'da gelir paylaşım modeli kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Samsun yolu arasındaki 125 dönüme yakın arazi üzerinde de proje çalışmalarının devam ettiğini bildiren Karabel, gelir paylaşım modeline en yoğun ilginin Ankara, İstanbul ve İzmir'den geldiğini söyledi.

Projeyi üstlenen Türkerler Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker de TOKİ'nin satışa çıkartacağı arazileri satın alma ve paylaşım modelleri çerçevesinde devam edeceklerini belirterek, TOKİ ile daha fazla proje geliştirmek istediklerini söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TOKİ Başkanı Karabel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement