Tofaş, "Bıst Sürdürülebilirlik Endeksi"Nde Yer Aldı - Son Dakika
Güncel

Tofaş, "Bıst Sürdürülebilirlik Endeksi"Nde Yer Aldı

Tofaş, "Bıst Sürdürülebilirlik Endeksi"Nde Yer Aldı

Tofaş, Borsa İstanbul’un, BIST 30 şirketlerinin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim konularındaki performanslarını temel alarak oluşturduğu “BIST Sürdürülebilirlik Endeksi”ne girdi.

04.11.2014 16:11

Tofaş, Borsa İstanbul'un, BIST 30 şirketlerinin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim konularındaki performanslarını temel alarak oluşturduğu "BIST Sürdürülebilirlik Endeksi"ne girdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Tofaş, Borsa İstanbul'un, BIST 30 şirketlerinin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim konularındaki performanslarını temel alarak oluşturduğu "BIST Sürdürülebilirlik Endeksi"nde yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Kamil Başaran, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer almalarının tesadüf olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yıl gönüllü bir inisiyatifle katıldığımız CDP Raporlaması süreci kapsamında da 2014 Yılı Küresel İklim Performans Liderliği Endeksi'ne girdik. Böylece, A Bandı'ndaki 187 kuruluş arasına giren ilk ve tek Türk şirketi olma başarısını gösterdik. Ardından da BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer alarak, sürdürülebilirliği şirket olarak içselleştirdiğimizi paydaşlarımıza gösterme fırsatını yakaladık. Yaşanacak bir gelecek bırakmak her şeyden önce insani görevimiz. Sürdürülebilirlik, üretim ve finans kadar insan kaynakları açısından da önemli bir kavram."

Başaran, sosyal sorumluluk anlayışının yanı sıra sürdürülebilirlik kriterlerinin de çevresel, sosyal ve yönetsel açılardan iş yapış modeli olarak hayata geçirilmesinin büyük önem taşıdığını aktararak, "Bu sorumluluğun bilinciyle sadece üretim ve satışta değil sürdürülebilir yönetimde hedefimiz sektörün öncüsü olmak, başarılarımızı artırmak, hatta daha ileri noktalara taşımak" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tofaş, 'Bıst Sürdürülebilirlik Endeksi'Nde Yer Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement