Toç Bir-Sen'den 'Paralel Yapı' Operasyonu Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Toç Bir-Sen'den 'Paralel Yapı' Operasyonu Değerlendirmesi

Toç Bir-Sen\'den \'Paralel Yapı\' Operasyonu Değerlendirmesi

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (Toç-Bir-Sen) Genel Başkanı Günay Kaya, polisin sendikalarının Manisa temsilciliğine paralel yapı kapsamında düzenlediği operasyonu 'Nezaketsizlik' olarak niteledi.

17.06.2015 18:39

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (Toç-Bir-Sen) Genel Başkanı Günay Kaya, polisin sendikalarının Manisa temsilciliğine paralel yapı kapsamında düzenlediği operasyonu 'Nezaketsizlik' olarak niteledi. Sendikalarına iftira atıldığını da söyleyen Kaya, bunun hesabını yargı yoluyla soracaklarını söyledi.

Manisada, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (Toç-Bir-Sen) ve Beydere Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü'nde, dün (Salı) öğlen pol polis tarafından arama yapıldı. Devlet içinde var olduğu belirtilen paralel yapılanmaya yönelik yapılan aramada bazı evrak ve bilgisayar kayıtlarına el konuldu. Derneklerinin Manisa temsilciliğindeki aramanın ardından bugün Manisa'ya gelen Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya Manisa'ya operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Polisin operasyonunu 'Nezaketsizlik" olarak niteleyen Kaya, "Dün, Manisa'da Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğüne 'paralel yapı operasyonu ile ilgili Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla kolluk kuvvetleri il müdürlüğümüze soruşturma başlattı. Maalesef üzülerek söylüyorum ki Memur-Sen'in 11 güzide sendikasından biri olan Toç Bir-Sen'de bir takım incelemeler olmuştur. Bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Bu anlamda bir yaramız yok ki gocunmamız olsun. Ağzımızda sarımsak yok ki kokusundan rahatsızlık duyalım. Abdestimizden kuşkumuz yok ki namazımızdan kuşkumuz olsun. Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak 17-25 Haziran küresel operasyonundan beri milli idarenin yanında ve küresel operasyonun karşısında en net duran bir konfederasyona bağlı sendikaların birine bu şekilde soruşturma açmak demek, 'öküz altında buzağı aramak' olur.

Bizim sonuçtan hiçbir kuşkumuz yok. Türkiye'de hukuk varsa hakimler varsa Toç Bir-Sen açısından en ufak bir kaygı ve kuşkumuz yok. Bu anlamda bizi bu tür şeylere bulaştırmak uzaktan yakından doğu ile batı arasındaki fark kadar zıt bir durumdur. Hiçbir delil olacağını zannetmiyorum. Çünkü çalışmalarımız ve duruşumuz ortada" dedi.

Sendikalarına yapılanın "Çamur at izi kalsın" mantığı olduğunu da vurgulayan Kaya, bunu kınadıklarını da söyledi. Konuyla ilgili olarak haklarını yasal yollardan arayacaklarını da vurgulayan Kaya, "Soruşturma sonrasında bu haksız iftirada, haksız şikayetlerde bulunanları, Toç Bir-Sen'e bu lekeyi sürenlerden hesabı sendikamızın avukatı hukuki süreç içerisinde soracaktır. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız. Bunu bir tehdit olarak söylemiyorum. Sendikamızın hakkının, hukukunun korunması adına söylüyorum" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Toç Bir-Sen'den 'Paralel Yapı' Operasyonu Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement