TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Soğancı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Soğancı Açıklaması

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Soğancı Açıklaması

"Orman Mühendisleri Odası'nın mali ve idari denetimi, Bakanlar Kurulu kararıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlandı" "1983'de yasalaşan bu madde, 17 hükümet boyunca yürürlüğe konmamış, ma...

09.11.2013 11:47

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Orman Mühendisleri Odası'nın mali ve idari denetiminin, Bakanlar Kurulu kararıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlandığını söyledi.

Soğancı, TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu'nca düzenlenen "Yerel Yönetimler ve Kent" konulu panelde yaptığı konuşmada, 24 odaya kayıtlı 450 bin üyesi olan birliklerinin mesleki, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda ülkedeki mühendis, mimar ve şehir plancılarını temsil ettiğini vurguladı.

Örgütlerinin, bilimi ve teknolojiyi emperyalistlerin değil, emekçi halkın hizmetine sunmakta kararlı olduğunu dile getiren Soğancı, "Son günlerde gündeme gelen meslek örgütümüze yönelik yeniden yapılandırma çalışmaları, örgütümüzü işlevsezliştirmeye yönelik yasal düzenlemeler de bunun bir göstergesi" dedi.

Orman Mühendisleri Odası'nın mali ve idari denetiminin, Bakanlar Kurulu kararıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlandığını anımsatan Soğancı, şunları söyledi:

"7 Kasım'da Resmi Gazete'de, Bakanlar Kurulu kararıyla Orman Mühendisleri Odası'nın mali ve idari denetimi Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlandı. Hemen akabinde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bakanlar Kurulu'ndan yapı sektörüyle ilgili o alanda çalışan 11 odamızın mali ve idari denetimlerinin kendilerine bağlanması için Başbakana teklif sundu. Bu yasa, 12 Eylül darbecilerinin örgütümüze yaptığı en büyük saldırıydı. 1983'ten bugüne 17 hükümet değişti ancak darbeciler utanmış olacak ki bu yasal düzenlemeyi yürürlüğe koymadı. 1983'de yasalaşan bu madde, aradan geçen 17 hükmet boyunca yürürlüğe konmamış, madde olarak kalmıştı. Ancak AK Parti hükümetinin gözünü hırs bürümüş olacak ki örgütümüze, odamıza yönelik bu türden idari ve mali denetim haklarını kullanmak adına bu yasayı 30 yıl sonra ortaya çıkardılar. Örgütümüz, asla 'Padişahım çok yaşa' diyenlerden olmadı. Aksine, gözlere mil çekildiği, dillerin kesildiği, kulakların sağır edildiği zamanlarda 'Kral çıplak' demeye devam edeceğiz." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Soğancı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement