Tiyatro Eğitimi Alan Sokakta Çalışan Çocuklara Çeyrek Altın - Son Dakika
Güncel

Tiyatro Eğitimi Alan Sokakta Çalışan Çocuklara Çeyrek Altın

Tiyatro Eğitimi Alan Sokakta Çalışan Çocuklara Çeyrek Altın

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, 4 ay önce Kaymakamlık tarafından başlatılan 'Sokakta Çalışan Çocuklar Sahnede' projesi kapsamında, 46 çocuğa tiyatro eğitimi verildi.

23.01.2013 12:47

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, 4 ay önce Kaymakamlık tarafından başlatılan 'Sokakta Çalışan Çocuklar Sahnede' projesi kapsamında, 46 çocuğa tiyatro eğitimi verildi. Kursu tamamlayan çocuklar, çeyrek altınla ödüllendirilirken, merkez ve köy okullarında oyun sergileyecekleri belirtildi.

Siverek Kaymakamlığı küçük yaşta sokakta çalışan ve risk altında bulunan çocukların sokak ortamından uzaklaştırılması için 'Sokakta Çalışan Çocuklar Sahnede' projesini hayatta geçirdi. Proje kapsamında sokakta çalıştıkları tespit edilen 46 çocuğun aileleriyle görüşen görevliler, bu çocuklara tiyatro eğitimi vermeye başladı. Tiyatro eğitimini başarıyla tamamlayan 46 çocuk çeyrek altın ile ödüllendirildi. Ödül töreni Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Törene Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ile kurum amirleri ve çocukların aileleri de katıldı.

Kaymakam Hamza Erkal, 46 çocuğun merkez ve köy okullarında tiyatro oyunu sahneleyeceklerini belirterek, "Bugün bu tiyatro eğitimini alan çocuklarımızın başarısını yürekten kutluyorum. Biliyorum ki hiçbir anne ve baba mecbur kalmadıkça çocuğunu sokağa gönderip çalıştırmaz. Bizlerde bu duygulara göre hareket ederek, bir nebzede olsa bu çocuklarımızı sokaktan alıp tiyatro eğitimini verdik. Birbirinden başarılı olan bu çocuklarımızı çeyrek altınla ödüllendirmek istedik. Umarım bundan sonra bu çocuklarımız eğitimlerini tamamlayarak devletine milletine faydalı kişiler olarak yetişir" dedi.

Ödüllerini alan çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken, velileri ise yetkililere teşekkür etti. - Şanlıurfa/ Siverek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tiyatro Eğitimi Alan Sokakta Çalışan Çocuklara Çeyrek Altın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement