Tika Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Çiftçileri Modern Tarım Makinelerine Kavuşturmayı Hedefliyor - Son Dakika
Güncel

Tika Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Çiftçileri Modern Tarım Makinelerine Kavuşturmayı Hedefliyor

Tika Kongo Demokratik Cumhuriyeti\'ndeki Çiftçileri Modern Tarım Makinelerine Kavuşturmayı Hedefliyor

Afrika'nın en kalabalık dördüncü ülkesi olan Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) aynı zamanda IMF verilerine göre 369 ABD Doları ile dünyada en düşük kişi başına milli gelire sahip olan devlet.

27.08.2013 11:54

Afrika'nın en kalabalık dördüncü ülkesi olan Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) aynı zamanda IMF verilerine göre 369 ABD Doları ile dünyada en düşük kişi başına milli gelire sahip olan devlet. Orta Afrika'da yer alan KDC uzun yıllar süren iç savaş nedeniyle En Az Gelişmiş Ülkeler arasında en fakir ülkeler arasında başı çekmekte.

KDC'de yaşanan bu olumsuzlukları bertaraf etmek ve büyük tarımsal kalkınma potansiyelinin gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla TİKA bu ülkede yer alan sivil toplum kuruluşlarıyla çeşitli işbirliği projelerini hayata geçiriyor.

Başkent Kinşasa bölgesinde çiftçilerin modern tarım makine ve ekipmanı kullanarak daha verimli üretim elde etmesi amacıyla faaliyet gösteren ADUS adlı sivil toplum kuruluşu, bu anlamlı hedefine TİKA sayesinde bir adım daha yaklaşma imkanı buldu.

Traktör, motorsiklet, çeşitli tarım makineleri, malzeme ve ekipmanından oluşan TİKA hibesi gerçekleştirilen resmi törenle Türkiye Cumhuriyeti Kinşasa Büyükelçisi Bekir Uysal tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Modeste Behati Lukwebo'ya teslim edilmiştir. KDC kamuoyunu TİKA'nın faaliyetleri konusunda bilgilendiren Lukwebo, ülkesinin tarım gibi kilit öneme sahip sektörlerde Türkiye'nin dost elini memnuniyetle kabul ettiğini ve işbirliğinin artarak devam etmesi konusunda umutlu olduğunu ifade etmiştir. Tören sonunda söz konusu makine, araç ve ekipman ADUS yetkililerine devredilmiştir.

TİKA'nın tarım projeleriyle, aktif işgücünün üçte ikisi ziraat alanında çalışan KDC'nin, modern tarım araç-gereç ve makinelerine sahip, daha üretken ve mekanize bir tarım sektörüne ev sahipliği yapması hedeflenmekte. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Çiftçileri Modern Tarım Makinelerine Kavuşturmayı Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement