Tika'dan Libya'daki Görme Engelliler İçin Proje - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Libya'daki Görme Engelliler İçin Proje

Tika\'dan Libya\'daki Görme Engelliler İçin Proje

Libya’nın Trablus ve Misurata kentlerinde görme engelliler için Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle "Beyaz Baston Projesi" gerçekleştirildi.

05.04.2017 16:55

Libya'nın Trablus ve Misurata kentlerinde görme engelliler için Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle "Beyaz Baston Projesi" gerçekleştirildi.

TİKA ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde uygulanan "Beyaz Baston Projesi", Trablus ve Misurata illerinde gerçekleştirildi. Çalıştayların Misurata ayağının açılış törenine Türkiye'nin Misurata Başkonsolosu Sinan Yeşildağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan, TİKA Libya Koordinatörü Fatih Karaca, Misurata Belediye Başkanı Muhammed İştevi, TİKA Uzmanı Nooran Uğurlu ve Uzman Yardımcısı Ali Kaya ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezinden Zeynep Sağlam ve Misuratalı görme engelli bireyler katıldı.

Başkonsolos Yeşildağ, yaptığı konuşmada dünyanın her yerinde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan TİKA'nın Libyalı görme engelliler için başlattığı projenin öneminin ve evrensel niteliğinin altını çizdi. Yeşildağ, Başkonsolosluk olarak TİKA ile çalışmayı sürdüreceklerini ve TİKA projelerini desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Önalan ise, proje kapsamında görme engelli 55 kişinin eğitilmek üzere eğitici olarak yetiştirileceğini, bu eğitimler sayesinde projenin çarpan etkisi katsayısının artacağını ifade etti. Bu amaçla ilk aşamada 500 adet beyaz baston dağıtıldığı bilgisini veren Önalan, proje ile Libyalı görme engellilerin bağımsız olarak hayatlarını idame ettirecek düzeye getirilmelerinin ve Türkiye'nin engellilere yönelik çalışmalarla son 15 yılda elde ettiği kazanımların Libya'ya aktarılmasının hedeflendiğini söyledi.

TİKA Libya Koordinatörü Karaca ise Beyaz Baston Projesi'nin Libya'daki engellilere yönelik çalışmalarının ilki olduğunu ve devamının geleceğini, birçok proje yürüttüklerini ifade ederek, Misurata'da büyük bir fizyoterapi hastanesinin inşaat işlerinin tamamlandığını, donanım çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Libya'daki Görme Engelliler İçin Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement