THY, The Airline Strategy Awards 2013'de Ödül Aldı - Son Dakika
Güncel

THY, The Airline Strategy Awards 2013'de Ödül Aldı

THY, The Airline Strategy Awards 2013\'de Ödül Aldı

THY, Londra'da yapılan The Airline Strategy Awards 2013 töreninde, pazarlama kategorisinde verilen ödülün sahibi oldu.

16.07.2013 10:20  Güncelleme: 10:31

Türk Hava Yolları (THY), İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan, "The Airline Strategy Awards 2013 (Havayolu Strateji Ödülleri)" töreninde, pazarlama kategorisinde verilen ödülün sahibi oldu.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz yıllarda, Etihad Airways, Lufthansa, Jetblue Airways, Air New Zealand ile Virgin Australia gibi önemli havayolu şirketlerinin layık görüldüğü bu yılki pazarlama kategorisi ödülü THY'e verildi.

THY'nin ödülü, 14 Temmuz'da Honourable Society of Lincoln's Inn'de düzenlenen törende, Tampa International Airport Genel Müdürü Joe Lopano tarafından, THY Genel Müdürü Temel Kotil'e takdim edildi.

Kotil ödülle ilgili yaptığı açıklamada, bir havayolu şirketinin filo büyüklüğünü, frekans ile uçuş sağlanılan destinasyon sayısını hızla geliştirme hırsının, bu planı destekleyen bir marka olmadan anlamsız olacağına dikkati çekti.

THY'nin geçmişte bir açmaz içinde olduğunu, sonrasında "marka etkenli alım kapasitesine sahip yolcu" edinmede gerekli olan önemli bir unsurun farkına vardığını belirterek, "THY, bu konuyla ilgili insanlara birşeyler anlatmadan öncelikli olarak servis kalitesi açısından ürün hakkını elde etmek zorundaydı" değerlendirmesini yaptı.

"Eğer kimsenin sizi tanımadığı farklı yerlerdeki kapıları çalıyorsanız, yanınızda sizinle birlikte bir nevi bir büyükelçi olarak birini götürmeniz gerekiyor" ifadelerini kullanan Kotil, şöyle devam etti:

"THY'nin yükselişi, dünyanın en çok tanınan bazı spor yıldızlarını içeren yüksek profilli multimedya reklamları tarafından destekleniyor. Son prime-time televizyon reklamları arasında, Manchester United futbol takımı uçak içinde futbol oynarken, kulüp müdürü, eski İngiliz efsanesi 75 yaşındaki Bobby Charlton ise durumdan zorlukla kaçınmaya çalışırken sakince kitabını okuyarak rahatlıyor. Örneğin, Amerikalı basketbol oyuncusu Kobe Bryant ile Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi'nin rol aldıkları reklam filmi; YouTube'da 100 milyon izlenme rekoru kırarak, bugüne dek en çok izlenen klip oldu"

"Bir mesaj vermek istediğiniz zaman, ortak bir zemin edinmek daha iyidir"

Kotil, kendisinin bir futbol hayranı olmasa da, Avrupa, Uzak Doğu, Hong Kong, Bangkok ve Japonya için bunun önemli bir şey olduğuna ve sevildiğine dikkati çekerek, "Basketbol da ABD'de son derece çekici bir mecra olduğu için, Kobe Bryant ile ABD pazarının dikkatinin çekilmesi sağlandı. Bir mesaj vermek istediğiniz zaman, ortak bir zemin edinmek daha iyidir. Pazarlama farklı bölgelerde farklı yaklaşımlar gerektirir. Her ülke ya da her kültür için marka yaratmada elinizde ne olursa olsun yanınızda götürmeniz gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Airline Business Editörü Max Kingsley-Jones ise, havayolu şirketlerinin zorlu ekonomik süreçler ve rekabet sebebiyle güçlü liderlik vasıflarının başarılı olmada önemli ve ayırt edici bir özellik olduğunu vurguladı.

Kingsley-Jones, "The Airline Strategy Awards"ın son 12 yıldır liderlik sektörün en iyilerini takdir ettiğini bildirdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel THY, The Airline Strategy Awards 2013'de Ödül Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement