Thy, Mısır'da Hurgada Seferlerine Başladı - Son Dakika
Güncel

Thy, Mısır'da Hurgada Seferlerine Başladı

Thy, Mısır\'da Hurgada Seferlerine Başladı

Türk Hava Yollar Mısır'da Kahire, İskenderiye ve Şarm El Şeyh'den sonra dördüncü uçuş noktası olan Hurgada seferlerine başladı.

17.10.2012 18:00

Türk Hava Yollar Mısır'da Kahire, İskenderiye ve Şarm El Şeyh'den sonra dördüncü uçuş noktası olan Hurgada seferlerine başladı.

Hargada'ya ilk seferi gerçekleştiren THY ait Boeing 737-900 ER tipi yolcu uçağı yerel saatle 09.30 sıralarında Harguda Havalimanı'na iniş yaptı. THY uçağı burada su tagısıyla karşılandı. İlk sefer dolayısıyla Harguda Havalimanı apronunda düzenlenen törende açılış kurdelasını THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Mısır Turizm Bakan Yardımcısı Magdi Selim, Kızıldeniz Valisi Muhammed Kamil ile birlikte kesti.

MISIR'DA DAHA ÇOK UÇMAK İSTİYORUZ

Havalimanındaki törenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin, Mısır'da Kahire, İskenderiye ve Şarm El Şeyh'den sonra dördüncü uçuş noktası olan Hurgada'ya seferler başlattığını belirterek, Mısır'da ve diğer ülkelerde uçuş noktalarını daha da arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Topçu konuşmasına şöyle devam etti: "Mısır'ın Hurgada şehrine haftada 3 gün seferlerimize başladık. THY 205. uçuş noktası olarak Hurgada'ya geldi. Mısır'da sefer sayımızı daha da çok noktaya çıkarmak istiyoruz. Artık Hurgada'ya dünyanın her yerinden turistler taşıyacağız, Hurgada'nın turizim ve ticaretine böylece katkıda bulunacağız. Deniz turizmini daha ziyade Avrupalılar tercih ediyor. Japonlar ve uzak doğu ülkeleri ise tarihi yerlere ve mekanlara önem veriyorlar. Uzak doğu ile işbirliği alanımız çoktur, Mısır ile Türkiye olarak ortak tanıtımlar yapabiliriz. Mısır Turizim Bakanlığı ile bu çerçevede çok önemli kararlar aldık. İletişimi artırma kararı aldık. Bunun üzerine 91 ülkede Mısır'ın tanıtımına ağırlık vereceğiz. Mısır'da Şarm El Şeyh ve Hurgada'ya 2 haftada 17 bin rezervasyon yapıldığını gördüklerini belirterek "Bunların çoğunluğu yabancı yolcular. Haftada 3 seferle başladığımız bu hattın Turizim kenti Hurgada'ya ve Mısır'a hayırlığ uğurlu olmasını diliyorum."

BUGÜN BİZİM İÇİN BAYRAM GÜNÜ

Hamdi Topçu'nun açıklamalarının ardından söz alan Mısır Turizm Bakanı Yardımcısı Mecdi Selim ise "Geçen hafta, Şarm El Şeyh'e varan THY uçağı o gün bize birinci bayramı, bugün de Hurgada'ya gelerek ikinci bayramı yaşattı. Bu uçuşlarla turistlerimizin artacağını bekliyoruz. Mısır ve TÜrkiye arasında önemli tarihsel bağlarımız vardır, turizim alanında da aynı şekilde, daha bir çok ortak çalışmaları da hedefliyoruz. THY'ye teşekkür eder başarılar dilerim" dedi.

Türkiye ve Mısır ilişkilerinde yeni bir döneme girildiğinin altını çizen Türkiye Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, "Temenni ederiz ki; THY'nin uçuş noktaları hem şehir hem de nokta olarak artar. Türkiye ve Mısır'ın birlikte turizmde en yüksek sezonu hemen hemen 12 aydır. Bu iki ülkenin Turizim bakanları ortak çalışmalar yürüttüklerinde turizm sektöründe rakipsiz olurlar." diyerek sözlerini tamamladı.

PASTA KESİLDİ

Konuşmaların ardında THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Mısır Turizm Bakan Yardımcısı Magdi Selim ilk sefer anısına yaptırılan pastayı kesti.

99 EURO'DAN BAŞLAYAN FİYATLAR

Türk Hava Yolları'nın 205. uçuş noktası olan Hurgada'ya Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri haftada üç gün karşılıklı seferler düzenlenecek. Yolcular, vergiler dahil 99 Euro'dan başlayan fiyatlarla Hurgada'ya uçabilecek.

(BB) - İstanbul/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Thy, Mısır'da Hurgada Seferlerine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement