TFF ve Hakem Sabancı'ya Tepkiler Artıyor - Son Dakika
Güncel

TFF ve Hakem Sabancı'ya Tepkiler Artıyor

TFF ve Hakem Sabancı\'ya Tepkiler Artıyor

Diyarbakırspor A.Ş'nin haksızlıklar karşısında ligden çekileceğini açıklamasının yankıları sürüyor. Bölge takımları hafta sonunda Diyarbakır'da toplanarak TFF'ye rest çekecek.

20.05.2015 21:55

Diyarbakır spor A.Ş'nin haksızlıklar karşısında ligden çekileceğini açıklamasının yankıları sürüyor. Bölge takımları hafta sonunda Diyarbakır'da toplanarak TFF'ye rest çekecek.

Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'dan Doğu ve Güneydoğu kulüpleri ve Türkiye'nin batısındaki kulüplerin taraftarlarına kadar birçok yerden tepki ve destek mesajları yağdı. Yapılan açıklamalarda TFF'nin bölge takımlarına karşı adil olmadığı vurgulanırken, ligden çekilme kararı alan Diyarbakırspor'a destek verildi. Bölge kulüpleri, Diyarbakırspor A.Ş'nin öncülüğünde hafta sonunda Diyarbakır'da yapılacak toplantıya katılma kararı aldı. Toplantıda ortak kararlar alınarak, TFF'ye liglerden çekilme dahil her türlü rest çekilecek. "Ya bölge takımlarına olan bakışı değiştirin ya da liglerden çekiliyoruz" mesajı verilecek.

Fırat Anlı (D.Bakır B.Şehir Belediyesi Eşbaşkanı: Bu Bir Ayrımcılıktır

"Yeni Diyarbakırspor'a hem de Adana ve Mersin'le aynı gün yapılan haksızlık, basit spor adaletsizliğinin ötesindedir. Bir ayrımcılıktır"

Ahmet Sayar (Diyarbakır DTSO Başkanı ): Bunun Adı Emek Hırsızlığıdır

"90+5'te hakemin verdiği haksız penaltı takımımızın elenmesine neden olmuştur. Yönetimden, idarecisine; taraftarından futbolcusuna bir yıllık emek ve alın teri çalınmıştır. Bu kadar kritik bir maçta, kritik bir dakikada, basit bir pozisyonu Diyarbakırspor'un aleyhine penaltı vererek değerlendiren maçın hakemini şiddetle kınıyorum. Maalesef söz konusu Diyarbakır olunca, pozisyonlar da, olaylar da başka değerlendiriliyor.. Bu haksız sonuca karşılık daha fazla kenetlenmemiz, daha fazla güçlenip mücadeleye devam etmeliyiz. Ligden çekilmek, liglerde olmamızı istemeyenlerin ekmeğine yağ sürebilir. Takıma maddi ve manevi destek sunan yönetime ve cefakar taraftara daha fazla sahip çıkarak, daha güçlü bir şekilde lige devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum"

Amedspor: Bu Hakemi Şiddetle Kınıyoruz

"Yeni Diyarbakırspor A.Ş ile Denizli Büyükşehir Belediyespor 3. Lig 2. Grup Play-Off yarı final karşılamasında Denizli Büyükşehir Belediyespor'a 90+6 penaltı vererek, her iki takım oyuncuları arasında kavga çıkmasına neden olan hakem Hüseyin Sabancı ayrımcı ve haksız bir düdük çalmıştır. Futbolcusundan çalışan personeline ve idarecilerine kadar Yeni Diyarbakırspor'un bir yıllık alın teri ve emekleri 90+6 çalınan haksız bir düdüğe kurban edildi. Kulüp olarak yaşattığı bu haksızlığa ve yanlı taraf kullandığından dolayı Hüseyin Sabancı'yı şiddetle kınıyoruz"

Dersimspor: Diyarbakırspor Ne Karar Alırsa Destekleriz

"Dersimspor olarak 5 yıldır hakemlerden çekiyoruz. Eğer yanlı kararlar almasaydılar Dersimspor olarak 5 yıl önce 3.Lig'deydik. Diyarbakırspor'a yapılan haksızlığı kınıyor hakem terörüne hayır diyoruz Diyarbakırspor'un yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Toplantıda alınacak kararlara uyacağımızı belirtmek istiyoruz. Yaşasın adalet, adil yönetimler ve adil yönetenler diyoruz"

Van B. Şehir Belediyespor: Bu Haksızlık Tüm Bölgemize Yapılmıştır

"Bu haksızlık sadece Diyarbakır'a değil tüm bölgemize yapılmıştır. Bu bir hakem hatası değil, zihniyet sorunudur. Bu zihniyete karşı toplu olarak mücadele etmek gerekir. Diyarbakırspor'un alacağı her kararı destekleyeceğiz. Gerekirse hep beraber liglerden çekiliriz, kendi ligimizi kurarız. Ya da bu adaletsiz düzen değişecek"

Cizrespor: Yaşananlar Haksızlığa Karşı İsyan Etmektir

"Bölgemizin takımı Diyarbakırspor'un sahasında yaşananlar bir saha olayı değil,haksızlığa karşı isyan etmedir. Haksızlığı kabul etmeme asaleti taşıyan Cizrespor yönetimi her daim Diyarbakır'ın yanında yer alacaktır"

Metin Kılavuz (D.Bakır B.Şehir Bld.Spor Eski Başkanı ): Nefesiniz Kurusun

"Yeni Diyarbakırspor- Denizli BB spor maçında 90+5 teki haksız penaltı ile Amed'in bir takımla daha üst lige çıkması engellendi. Ayrımcı ve haksız düdüklerinizi çalan nefesiniz kurusun. Bir yıllık alın teri ve emek haksız bir düdüğe kurban edildi. Şiddetle Kınıyorum. Bu kadim Şehrin hakkını yiyenlere zıkkım olsun"

Şeyhmus Güleyan (12 Bingölspor Başkanı): Diyarbakırspor'un Alın Teri Çalındı

"Diyarbakırspor'a destek olmak için bizzat maça geldim. Gerçekten müthiş atmosfer vardı. Bölgenin birçok kentinden insanlar takımı desteklemeye gelmişti. Tam maçı kazandık derken devreye hakem girdi. Bu kadar insanın emeğine yazık. Hakem koca bir kentin ve bölgenin kaderiyle oynadı. Basit bir hakem hatası değil. Tribünlerde 10 binden fazla insan vardı. Bu kadar gencin umutlarını çalmak yazık değil mi? Sonuna kadar Diyarbakırspor'un yanındayız"

Cefakâr Tuzlasporlu Taraftarlar Derneği: Adaletin Olmadığı Yerde Anarşi Başlar

Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar. Bir futbol kulübünün 60 yıllık tarihiyle oynanıyor ligden çekilme kararı alan Diyarbakırspor taraftarlarının ve yönetiminin arkasındayız, yazıklar olsun TFF.

Adana Demirspor: Futbolun Katili Hakemler İş Başında

Futbolun katili Türk hakemleri yine iş başında. Bir şehrin kaderiyle böyle oynanmaz. Haksızlığa boyun eğmeyen Diyarbakırspor'a halkın takımından selam olsun. Alacağınız her türlü kararın arkasındayız. Bu adaletsiz düzene hep beraber karşı çıkacağız.

Artvin Hopaspor: Diyarbakırspor'un Yanındayız

Hopalı devrimci gençler olarak Yeni Diyarbakır'ın yanındayız. Gerekirse Hopalı Gençler olarak takım kurup Yeni Diyarbakır'ın öncülüğünde oluşturulacak ligde yer almaya hazırız. En azından bu oluşacak lig şerefli, onurlu bir lig olur. Başta Hopa olmak üzere bütün Karadeniz il, ilçelerinde gerekirse takımlar kurup bu ligde yer almaya hazırız yoldaşlar. Devrimci Karadeniz gençliği olarak yoldaşlarımızın yanındayız"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel TFF ve Hakem Sabancı'ya Tepkiler Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement