Tesettür Giyim Modasını Türkiye Yönlendiriyor - Son Dakika
Güncel

Tesettür Giyim Modasını Türkiye Yönlendiriyor

Tesettür Giyim Modasını Türkiye Yönlendiriyor

Dünya geneli tüm ülkelerde büyük ilgi gören tesettür giyim pazarının, 2020 yılına kadar 220 milyar Euro'ya ulaşması bekleniyor.

29.08.2017 15:18  Güncelleme: 15:19

Türkiye'nin tesettür giyimde ürün kalitesi, çeşitliliği ve tasarımlarıyla dünya giyim modasında lider olduğunun altını çizen Zühre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Yazıcıoğlu, Müslüman nüfusun yoğun olduğu Endonezya ve Malezya başta olmak üzere yurt dışında 22 mağaza açmak istediklerini belirtti.
Muhafazakâr kadın giyim pazarı tüm dünyada hızlı bir şekilde artış gösteriyor. Dünyaca ünlü birçok marka bu potansiyeli keşfederek koleksiyonlarına tesettürlü kadınların da giyebileceği vücuda yapışmayan ve kapatan kıyafetleri ekledi.

"TÜRKİYE FASON ÜRETİM İLE TANINIYOR"

Türkiye'nin tesettür giyim pazarında ürün kalitesi, çeşitliliği ve tasarımlarıyla dünyada lider konumda olduğunun altını çizen Erhan Yazıcıoğlu, "Türkiye, hızlı teslimat, ürün kalitesi, uygun fiyatları ve küçük sipariş alabilme potansiyeli ile tekstil sektöründe İtalya ve Çin'in ardından dünyada üçüncü büyük ülke pozisyonunda yer alıyor. Dünya modasının kalbi olarak bilinen İtalya, köklü markalarının da gücüyle tekstil ihracatında devrilemeyecek bir tahta sahip. Türkiye tasarım yerine fason üretim ile yıllarca liderliği zorlamış, şampiyonluğa adını yazdıramamış bir ülke olarak görülüyor. Ama artık Türkiye'de tesettür giyim moda akımını yönlendiriyor "dedi.

"ÜLKE İHRACATINA KATKIDA SAĞLAYACAĞIZ"

Türkiye'den 22 ülkeye tesettür giyim ihraç ettiklerini söyleyen Yazıcıoğlu, Avrupa'daki Müslümanların Türkiye'den giyindiğini belirtti. Yazıcıoğlu"Farklı ve yeni bir giyim şekli olarak eşarp gibi aksesuarları kullanmaya başlayan Amerikalı ve Avrupalı kadınlar azımsanmayacak kadar artmış durumda. Tesettürlü giyim çizgilerine uyumlu tasarımlarımız dünya genelinde büyük ilgi görüyor. Başta İran, Almanya, Çin, Kırgızistan ve Yunanistan gibi ülkelere kaliteli ve modern ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Ülkemizden aldığımız güç ile daha geniş coğrafyalarda kendimizi tanıtmak ve ülke ihracatına katkıda bulunma hedefindeyiz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tesettür Giyim Modasını Türkiye Yönlendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement