Tescil Belgesi Almayan Sivas Köftesi Satamayacak - Son Dakika
Güncel

Tescil Belgesi Almayan Sivas Köftesi Satamayacak

Tescil Belgesi Almayan Sivas Köftesi Satamayacak

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından 11 lokantaya tescilli Sivas köftesi satış yetki belgesi verildi.

13.01.2012 17:40

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından 11 lokantaya tescilli Sivas köftesi satış yetki belgesi verildi. Tescil belgesi almayan lokantaların Sivas köftesi satamayacağı belirtildi.

STSO Çatı Restoran'da düzenlenen törene STSO Başkanı Osman Yıldırım, Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp ile işletme sahipleri ve temsilcileri katıldı. STSO Başkanı Yıldırım, Sivas'ın temel damak tatlarından ve değerlerinden biri olan Sivas köftesini gelecek nesillere aynı tatta, aynı lezzette aktarmak istediklerini söyledi. Yıldırım, "Köftemizi ticari bir hale dönüştürmek için 2006 yılında Odamız, Belediye, Valilik, Lokantacılar Odası ve Esnaf Odaları ile birlikte müracaat ettik. 2011 yılında da ilk patenti aldık. Şimdi de uygulamasına başlayacağız. Burada bizim amacımız Sivas köftesini her yerde aynı şekilde, aynı lezzette, aynı güvenilir şekilde sunumunu sağlamak. Bugün 11 tane işletmemize bu belgeleri takdim edeceğiz. Bu belgeleri gören herkes çok güvenle bu köftelerimizi yiyebilir."

Belge verilecek işyerlerinden numuneler alındığını ve bunların da laboratuvarda inceletildiğini kaydeden Yıldırım, inceleme sonucu numunelerin Sivas köftesi standardında olduğunun görüldüğünü, ardından lokantalara tescilli satış yetki belgesinin verildiğini söyledi.

Bundan sonra Sivas köftesi satmak isteyenlerin satış yetki belgesi alması gerektiğini belirten Yıldırım, "Belge almak için de müracaat yapacaklar. Cumhuriyet Üniveritesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Tarım İl Müdürlüğümüz gerekli denetimi yapıyor, laboratuvarda inceleniyor ve eğer standartlar tutuyorsa bu belgeleri veriyoruz. Bu belgesi olmayan işletmelerimizin hiçbirisi Sivas köftesi ibaresini kullanamayacaklar. Köfte satabilirler, başka isim koyabilirler ama Sivas köftesi diyorlarsa bu belgeyi almaları gerekiyor" diye konuştu.

Sivas köftesi yörede doğal yollarla beslenen hayvanların kesildikten sonra bir süre dinlendirilen etinden tuz dışında katkı maddesi kullanılmadan yapılıyor. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tescil Belgesi Almayan Sivas Köftesi Satamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement