Terör, Turizmi Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika
Güncel

Terör, Turizmi Olumsuz Etkiliyor

Terör, Turizmi Olumsuz Etkiliyor

Alman seyahat acentelerinin işbirliği kuruluşları arasında yer alan Schmetterling, 21-24 Nisan tarihleri arasında İzmir'in Menderes İlçesi Özdere Mahallesi'ndeki bir otelde yapacağı toplantıyı, güvenlik kaygılarıyla iptal ettiğini duyurdu.

20.03.2016 18:04

Alman seyahat acentelerinin işbirliği kuruluşları arasında yer alan Schmetterling, 21-24 Nisan tarihleri arasında İzmir'in Menderes İlçesi Özdere Mahallesi'ndeki bir otelde yapacağı toplantıyı, güvenlik kaygılarıyla iptal ettiğini duyurdu. Toplantıyla birlikte Aydın'ın Didim İlçesi ev sahipliğinde yapılması planlanan gala gecesi de iptal edildi.

Türkiye'nin içine bulunduğu terör batağının turizme etkileri devam ediyor. Türkiye'nin turizmdeki birinci pazarı Almanya'da gerileyen rezervasyonlar ve iptallerden sonra turizm kuruluşları da Türkiye'deki organizasyonlarını iptal etmeye başladı. Almanya'daki seyahat acentesi işbirliği kuruluşlarından Schmetterling, 21-24 Nisan tarihleri arasında İzmir'in Menderes ilçesi Özdere Mahallesi'ndeki Hotel Sunis Efes Royal Palace'da yapacağı yıllık olağan genel kurulunu güvenlik gerekçesiyle iptal etti.

'GÜVENLİK KAYGISI'

Bir kooperatif şeklinde örgütlenen Schmetterling'in bu kararında, 600 üyesinden 100'ünün, Özdere'de yapılması uzun süre önce planlanan yıllık toplantıyla ilgili güvenlik kaygılarıyla kayıtlarını iptal ettirmesinin etkili olduğu bildirildi. Bu gelişme üzerine Schmetterling, üyelerine mektup gönderip, genel kurul toplantısının iptal edildiğini bildirdi. Türkiye'deki durumun nasıl bir seyir izleyeceğini kestirmenin çok zor olduğu belirtilen mektupta, "Kalan 5 haftalık sürede, nasıl bir karar vereceğimizi bilemiyoruz ama üyelerimizi düşünmekle yükümlü olduğumuzdan hareketle bu zor kararı verdik" denildi. Schmetterling'in son 30 yılda olduğu gibi Türkiye'nin yanında olduğu vurgulanan mektupta, "Durumun yeniden normalleşmesi halinde genel kurulunu Türkiye'de yapacak ilk kuruluş olacağız" ifadelerine yer verildi. Genel kurulu yapmak için alternatif yer arandığının da belirtildiği mektupta, zaman darlığından genel kurulun ilan edilen tarihte yapılamayacağı da kaydedildi. Toplantıyla birlikte Aydın'ın Didim ilçesinde yapılması düşünülen gala gecesi de iptal olmuş oldu.

'DİDİM, GALA GECESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAKTI'

Öte yandan, geçen şubat ayında Didim'in fahri hemşerisi Hüseyin Baraner ve Didim Ticaret Odası Meclisi Üyesi Hikmet Atilla ile birlikte Almanya ziyareti gerçekleştiren Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Almanya Schmetterling Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Willi Müler ile bir araya gelerek, bünyelerindeki seyahat acentelerini Didim'e davet etmişti. Yapılan görüşmeler doğrultusunda, Özdere'de yapılacak genel kurul toplantısı çerçevesinde Didim ile ortaklaşa çalışmalar düzenlenebileceği konuşularak, toplantının gala gecesinin Didim'in ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi kararı alınmıştı.

- Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Terör, Turizmi Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement