Termik santrallerin özelleştirilmesi kararına tepki yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Termik santrallerin özelleştirilmesi kararına tepki yürüyüşü

Termik santrallerin özelleştirilmesi kararına tepki yürüyüşü

Termik santrallerin özelleştirilmesi kararına tepki yürüyüşü İZMİR

08.10.2013 19:38

Termik santrallerin özelleştirilmesi kararına tepki yürüyüşü - İZMİR

Muğla Milas'taki Kemerköy, Yeniköy santralleri ile Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren ve Ankara'ya yürüyüş başlatan bir grup enerji ve maden işçisi, İzmir'de eylem yaptı.

Anakara yürüyüşünün İzmir durağında Basmane Meydanı'nda toplanan işçilere, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler de destek verdi. Grup Konak Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü.

Konak'ta basın açıklaması yapan Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç, Yatağan'ın 1975'te termik santralin kurulmasından sonra geliştiğini belirterek, santrallerin bölgenin can damarı olduğunu kaydetti. Özelleştirmenin sadece çalışanları işsiz bırakmayacağını, Yatağan'ı, Yeniköy'ü, Muğla'yı yoksullaştırcağını savunan Karakoç, buraların göç kenti haline geleceğini öne sürdü.

Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin de enerji ve maden işçilerinin, Yeniköy, kemerköy ve Yatağan'daki santrallerinin işgaline karşı mücadele başlattığını söyledi. Tüm sendikalardan destek beklediklerini kaydeden Girgin, "Özelleştrime emperyalizmin işgal ve soygun planıdır. Önemli olan yokluk döneminde kıt kaynaklarla kurulan kamu kurumlarını korumaktır" diye konuştu.

Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin

-Konuşmacı Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Termik santrallerin özelleştirilmesi kararına tepki yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement