Termal Otel Ve Spa Merkezi´Ne İlk Harç Bakan Şimşek´Ten - Son Dakika
Güncel

Termal Otel Ve Spa Merkezi´Ne İlk Harç Bakan Şimşek´Ten

Termal Otel Ve Spa Merkezi´Ne İlk Harç Bakan Şimşek´Ten

Bağlı Güre Beldesi'nde, Geçen Yıl Hizmete Giren Hattuşa Termal Sağlık Hizmetleri A.ş. Tarafından Yaptırılacak Olan 91 Dairelik 'hattuşa Astyra Termal Resort ve Spa Otel'in Temeli Şimşek'in de Katıldığı Bir Törenle Atıldı.

10.10.2010 08:55

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'ne bağlı Güre Beldesi'nde, geçen yıl hizmete giren Hattuşa Termal Sağlık Hizmetleri A.Ş. tarafından yaptırılacak olan 91 dairelik 'Hattuşa Astyra Termal Resort ve SPA Otel'in temeli Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı bir törenle atıldı.

Açılışa katılmak üzere havayolu ile Edremit'e gelen Maliya Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez Havalimanı'nda Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Muradiye Kaymakamı Ali Uslanmaz ve Hattuşa Termal Sağlık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan tarafından karşılandı. Bakan Şimşek, daha sonra beraberindekilerle Hattuşa Astyra Termal Resort ve SPA Otel'in temel atma töreni için Güre Beldesi'ne geçti. Hattuşa Termal Sağlık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Doğan, maket üzerinde yapılacak olan sağlık oteli ve SPA merkezi hakkında Bakan Şimşek'e bilgi verdi.

Tesisin, bin 500 yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük termal tesisi olacağını belirten Doğan, ''Tesisin tamamı 60 milyon euroya mal olacak. Yatırımın şu ana kadar 15 milyon euroluk kısmını gerçekleştirdik. 12 blok 144 daireden oluşan devre tatil apartlarını geçen yıl hizmete soktuk. 7 bin 488 devre tatilden 5 bin 200'ünü sattık' dedi.

Daha sonra beraberindekilerle temel atma töreninin yapılacağı alana geçen Bakan Şimşek, konuşmasında, ülkemizin enerji konusunda dışa bağımlı olduğunu söyledi. Her zaman iş ve aş üretenin hizmetinde olduklarını vurgulayan Bakan Şimşek, ''Türkiye'nin kalkınması için daha çok yatırıma ihtiyaç var. Risk alan, sermayesiyle yatırım yapan işadamları sayesinde, ülke kalkınması hızlanacak. Petrol, doğalgaz kuyularımız, Ortadoğu'yla karşılaştırdığımız zaman, yok denecek kadar az. Termal kaynakların haritasını çıkardık. Özel sektör eliyle bunların teknolojik sera, bu tür tesisler ve enerji üretiminde çok daha iyi ve verimli bir şekilde kullanılması için gerekeni yapıyoruz. Memleketin rüzgarını ve su kaynaklarını enerjiye dönüştürüyoruz' dedi.

Türkiye'nin 2008 yılında neredeyse 48-50 milyar dolar civarında enerji ithal ettiğine dikkati çeken Bakan Şimşek, ''Bu sene de çok farklı olmayacak. Dolayısıyla ne kadar çok kendi kaynağımızı, en azından yenilenebilir kaynaklarımızı enerjiye dönüştürürsek ülkemizi o kadar dışa bağımlı olmaktan kurtarmış oluruz. Ama Türkiye'nin çok daha güzel zenginlikleri var. Türkiye'nin en büyük sermayesi tabii ki insanıdır, genç nüfusudur, Mehmet Ali Doğan Bey gibi girişimcilerdir' diye konuştu.

Konuşmaların ardından bakan Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri İsmail Özgün, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz ve girişimci Mehmet Ali Doğan ile butona basarak tesisin temeline ilk harcı döktü. Tesisin iki yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacağı bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Termal Otel Ve Spa Merkezi´Ne İlk Harç Bakan Şimşek´Ten - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement