Temizlik İşçisinden Örnek Davranış - Son Dakika
Güncel

Temizlik İşçisinden Örnek Davranış

Temizlik İşçisinden Örnek Davranış

Adana'nın Kozan ilçesinde bir temizlik işçisi, sokakta bulduğu 940 TL'yi sahibine teslim ederek insanlık dersi verdi.

06.12.2012 10:39

Adana'nın Kozan ilçesinde bir temizlik işçisi, sokakta bulduğu 940 TL'yi sahibine teslim ederek insanlık dersi verdi.

Kozan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde temizlik işçisi olarak çalışan Beyti Topçu, iş çıkışı evine giderken Şevkiye Mahallesi Güneri Caddesi üzerinde 940 TL buldu. Parayı önce eve götürdüğünü ve sahte olup olmadığını kontrol ettiğini belirten Topçu, "Paranın sahte olmadığını anlayınca Temizlik İşleri Müdürüm Mustafa Bayrak'a teslim ettim. Ben bu parayı yiyemem dedim, çocuklarımın boğazına haram girmesin dedim. İstesem parayı harcardım ama gariban birinin diye düşündüm. Düşündüğüm gibi de ihtiyaç sahibi birine aitmiş" dedi.

Parayı tutanak karşılığında teslim aldığını belirten Belediye Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Bayrak, "Paranın bulunduğu bölgede araştırma yaparak 7 gün sonra paranın sahibine ulaşıp parayı teslim ettik. Duyarlı davranışından dolayı parayı bulan arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. Ülkemizdeki diğer vatandaşlarımıza da örnek olsun. Parayı kaybeden ihtiyaç sahibi bir arkadaşımız imiş. Ona da sevindik" diye konuştu.

Paranın sahibi Sami Çörten ise, mutluluğunu dile getirerek, "Meyve budama işlerine gidiyordum. O gün de paramı toplu olarak aldım. Emek emek işe gittim, kazandım. O gün de kaybettim, eve vardığımda düşürdüğümü anladım. Geri döndüm, aradım ama bulamadım. Sabah Belediyeye gittim, param kayboldu diye başvurdum. Temizlik işlerinde çalışan arkadaşlar bulmuş. Helal olsun, beni aradılar, 940 TL'yi teslim ettiler. İnsanlık ölmemiş, hayatta böyle insanlarda varmış, bulunan parayı teslim ediyorlar. Bulmuşlar, beni aradılar, ben de geldim. Bulan arkadaştan Allah razı olsun, böyle temiz insanlar da varmış" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Temizlik İşçisinden Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement