"Tekme ile Ölüm" Sanığına Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

"Tekme ile Ölüm" Sanığına Hapis Cezası

"Tekme ile Ölüm" Sanığına Hapis Cezası

Avcılar'da Feyzullah Ete'nin göğsüne tekme atarak öldürdüğü iddia edilen, polis memuru hakkında mahkeme tarafından yeniden yargılama yapıldı.

03.04.2013 18:40  Güncelleme: 12:22

Mahkeme Heyeti, "Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama ile ölüme sebebiyet vermek" suçundan verdiği beş yıl hapis cezasının arkasında durarak kararında direndi.

Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Ali Mutlu ve Feyzullah Ete'nin annesi Hayriye Ete, babası İsmail Ete ve kardeşi Fetullah Ete ile taraf avukatları katıldı.

Tutuksuz sanık Ali Mutlu, "Maktulü arkadaşlarımın tuttuğu ve benim tekme vurduğum doğru değildir. Maktule tekme atılmış olsaydı olduğu yere düşmezdi. Benim tekme veya başka bir hareketim de yoktur. Kendisi bana saldırdı ve yere düştü. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Ali Mutlu 'nun avukatları Gule Sure Ahıskalı da "Bozma ilamına uyulmasını istiyoruz. Mahkemece öncelikle beraat kararı verilmesini aksi halde lehe hükümlerin uygulanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

"MAĞDUR OLDUK"

Feyzullah Ete'nin annesi Hayriye Ete de şikayetçi olduğunu belirterek, "Mağdur olduk. Ne diyebilirim ki beni de mağdur etmeyin" dedi.

İsmail ve Fetullah Ete de şikayetçi olduklarını belirterek, cezanın arttırılmasını talep etti. Cumhuriyet Savcısı Ziya Kavruk da usul ve yasaya uygun olan bozma ilamına uyularak, "Taksirle bir insanın ölümüne neden olmak suçundan" sanık Mutlu'nun 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

MAHKEME ESKİ KARARINDA DİRENDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme sanık Ali Mutlu'nun maktul Feyzullah Ete'ye yönelik eylemi yönünden yapılan değerlendirme ile oluşan kanaat neticesinde daha önceden verilen hükmün usul ve esasa uygun olduğu sonucuna varıldığını belirterek, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin bozma ilamına karşı daha önceden verdiği kararında direnilmesine karar verdi.

SANIK 5 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme "Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama ile ölüme sebebiyet" suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet sanığın bu suçu tahrik altında işlediğine karar vererek cezayı 6 yıla çevirdi. Heyet son olarak cezayı sanığın iyi halin ve sabıkasız olmasından dolayı 1/6 oranında indirerek 5 yıla indirdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Avcılar'da, 2007 yılının kasım ayında, Bosna'yla oynanacak milli maç öncesi arkadaşıyla parkta bira içerken, üç sivil memurun kimlik sorması üzerine iki taraf arasında tartışma çıktı. İddialara göre çıkan tartışmada 26 yaşındaki iki çocuk babası Feyzullah Ete, 25 yaşındaki polis memuru Ali Mutlu'nun, göğsüne attığı tekme sonucu fenalık geçirerek hastaneye kaldırıldı ve iki gün sonra da hayatını kaybetti. Mahkeme daha önceki kararında Ali Mutlu hakkında 'Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama ile ölüme sebebiyet vermek" suçundan 12 yıl hapis cezası verdi. Heyet sanığın bu suçu tahrik altında işlediğine karar vererek cezayı 6 yıla çevirdi. Heyet son olarak cezayı sanığın iyi halinden dolayı 1/6 oranında indirerek 5 yıla indirdi.

YARGITAY KARARI

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, maktulde tespit edilen yaralanmaların basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif olduklarının ve olay ile ölüm arasında illiyet bağının bulunduğunun bildirilmesi nedeniyle sanık Mutlu'nun "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan cezalandırılması gerektiğinden hakkında daha önceden verilen kararın bozulmasına karar vermişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Tekme ile Ölüm' Sanığına Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement