Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ\'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde "Nitratlı Gübrelerin Kullandırılması Talimatı" konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

31.01.2017 13:13

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde "Nitratlı Gübrelerin Kullandırılması Talimatı" konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, müdürlük toplantı salonunda yapılan toplantıyla "Nitratlı Gübrelerin Kullandırılması Talimatı" konusunda bilgilendirme yapıldı.

İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, toplantıda yaptığı konuşmada, bakanlığın nitratlı gübrelerin kullandırılmasına ilişkin talimatı çerçevesinde amonyum nitrat gübresinin tarımsal amaçlı kullanımının, tamamen yasaklandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Çiftçilere bu tür gübre satışı yapılmayacaktır. Diğer yandan tarımsal amaç dışı kullanım için satış ve sevkiyatlarda ilgili firmalar bakanlığımızdan izin almaya devam edeceklerdir. Üretici, ithalatçı firmaların, bayi ve dağıtıcıların yedieminlerindeki kalsiyum amonyum nitrat ile kalsiyum amonyum nitrat gübrelerinin çiftçilere satışına kontrollü olarak izin verilecektir."

Sarıkoca zarar gören seralarda inceleme yaptı

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, yoğun kar yağışı nedeniyle zarar oluşan seralarda incelemelerde bulundu.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, bu ay meydana gelen yoğun kar yağışının hasara yol açtığı Nar Mahallesi'ndeki seralarda, beraberindeki ekiple incelemelerde bulunarak, çiftçilerden bilgi aldı.

Sarıkoca, zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, hasar tespiti için gerekli çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement