TEKİRDAĞ'DA YAZLIKÇILAR KONUTLARINI DEPREMZEDELERE AÇIYOR - Son Dakika
Güncel

TEKİRDAĞ'DA YAZLIKÇILAR KONUTLARINI DEPREMZEDELERE AÇIYOR

TEKİRDAĞ'ın turistik ilçesi Marmaraereğlisi'nde yazlık konut sahipleri kaymakamlık ve belediyenin çağrısı üzerine yazlık konutlarını depremde evleri yıkılan depremzedelere açmaya başladı.

14.02.2023 10:22  Güncelleme: 10:54

TEKİRDAĞ'ın turistik ilçesi Marmaraereğlisi'nde yazlık konut sahipleri kaymakamlık ve belediyenin çağrısı üzerine yazlık konutlarını depremde evleri yıkılan depremzedelere açmaya başladı. Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Talebimize karşılık iyi bir dönüş oldu. Yazlık villalarını çoğu hemşerimiz depremzede kardeşlerimize tahsis etti. Kendi eşyalı villalarını verdiler, bazıları sıfır yeni binalarını satıştan vazgeçerek onlara tahsis ettiler" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde evleri yıkılan depremzedelerin konaklamaları için Tekirdağ'ın yazlık konutların bulunduğu turistik ilçesi Marmaraereğlisi'nde kaymakamlık ve belediye çalışma başlattı. Belediyeden yazlık evlerin sahiplerine, "10 ilimizde büyük bir yıkıma neden olan iki ayrı deprem afetinden etkilenen kardeşlerimizin içinde bulundukları olumsuz şartlar giderilene kadar yazlık konutlarını depremzede kardeşlerimize açmak isteyen vatandaşlarımız Marmaraereğlisi kaymakamlığımız ya da belediyemiz ile irtibata geçebilirler" mesajı gönderildi. Mesaja çok sayıda aralarında villaların da bulunduğu konutların sahibi olumlu dönüş yaparak, evlerini depremzedelere vermek istediklerini bildirdi.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, yazlıkçıların konutlarını depremzedelere açmak için yaptıkları çağrıya iyi dönüşler aldıklarını söyledi. Ata, "Talebimize karşılık iyi bir dönüş oldu. Yazlık villalarını çoğu hemşerimiz depremzede kardeşlerimize tahsis etti. Kendi eşyalı villalarını verdiler, bazıları sıfır yeni binalarını satıştan vazgeçerek onlara tahsis ettiler. Onlara da çekyat, yatak yorgan bazı ihtiyaçlarını biz giderdik.

Vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 300 kişiyi ağırlıyoruz, daha kaç kişi gelir bilmiyoruz. Gelenlerin hepsini ağırlayamaya çalışacağız" dedi.

Marmaraereğlisi Yazlık Siteler Derneği Müdürü Ali Karabulut, ilçede 12 bin 600 yazlık konut sahibi bulunduğunu söyledi. Kaymakamlık ve belediyenin depremzedelerin konutlara yerleştirilmesi konusunda kendilerinden konut sahiplerine duyuru yapılmasını istediğini belirten Karabulut, "Biz de anında 12 bin 600 site sakinine duyurusunu yaptık. Bunların içerisinde dönüşlerin olması bizleri çok mutlu etti. Şuan bizim kendi sitemizde 20 yakın depremzede aile akrabaları tarafından misafir edilmektedir. Yaklaşık 300 alile şuan belediye ve kaymakamlığın bilgisi dahilinde yazlık konutlara yerleşmiş durumda. Ev sahiplerinden güzel dönüşler geliyor. 'Gelsinler tüm masraflarını biz karşılamak üzere bizim evlerimize yerleşsinler' diyorlar. Türk milleti çok duyarlı bir millettir. Evlerini, kapılarını, gönüllerini sonuna kadar açmışlardır" diye konuştu.

TEKİRDAĞ\'DA YAZLIKÇILAR KONUTLARINI DEPREMZEDELERE AÇIYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TEKİRDAĞ'DA YAZLIKÇILAR KONUTLARINI DEPREMZEDELERE AÇIYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement