Tecavüz Davasındaki İkinci Yargılamada, Sanıkların Cezaları Arttı - Son Dakika
Güncel

Tecavüz Davasındaki İkinci Yargılamada, Sanıkların Cezaları Arttı

Tecavüz Davasındaki İkinci Yargılamada, Sanıkların Cezaları Arttı

İZMİR'de, üniversite öğrencisi E.E.'ye 6 yıl önce tecavüz ettikleri iddia edilen Ali Yavaş ve Gökhan Muşmula'ya verilen toplam 14'er yıl 2'şer ay hapis cezası, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yapılan yargılamayla, toplam 20'şer yıl 3'er aya yükseldi.

31.10.2016 15:48

İZMİR'de, üniversite öğrencisi E.E.'ye 6 yıl önce tecavüz ettikleri iddia edilen Ali Yavaş ve Gökhan Muşmula'ya verilen toplam 14'er yıl 2'şer ay hapis cezası, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yapılan yargılamayla, toplam 20'şer yıl 3'er aya yükseldi.

Eğitim masraflarını karşılamak için Alsancak'ta bir barda çalışan üniversitesi öğrencisi 29 yaşındaki E.E. ile arkadaşı İ.O.D., 21 Kasım 2010 tarihinde gece otobüs bekledikleri sırada, gidecekleri yere bırakabileceklerini söyleyen 2 kişinin kamyonetine bindi. Yola çıktıktan kısa süre sonra İ.O.D.'yi tartaklayarak araçtan indiren iki kişi, E.E.'yi zorla araçta tutup Kuzey Çevre Yolu Bornova geçişi viyadüklerinin altına götürdü. Burada E.E.'yi dövüp tecavüz eden iki saldırgan, yaşadıklarını polise anlatmaması için tehdit ederek metro istasyonunda bıraktı. Yarı baygın halde bulunan E.E.'nin anlattıkları ve plaka bilgisinden yola çıkan ekipler, şüpheliler 36 yaşındaki Ali Yavaş ile 29 yaşındaki Gökhan Muşmula'yı yakaladı. E.E. ile para karşılığında birlikte olmak için anlaştıklarını ileri süren iki kişi tutuklandı.

İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 yıl önce yapılan son duruşmada, mahkeme heyeti her iki sanığı 'Nitelikli cinsel saldırı' suçundan 9 yıl 2'şer ay, 'Cebir ve tehditle hürriyetini kısıtlama' suçundan da 5'er yıl olmak üzere toplam 14 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, tutuklu kaldıkları süre ve temyiz aşamasının uzun sürebileceğini göz önüne alarak sanıkları tahliye etti.

TEMYİZ BAŞVURUSUNDA BULUNULDU

Cezayı çok bulan sanık avukatları ile daha fazla ceza verilmesini isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile E.E.'nin avukatları temyiz için Yargıtay'a başvurdu. Dört yıl sonra dosyayı inceleyen Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, sanıklara 'Cebir ve tehditle hürriyetini kısıtlama' suçundan verilen 5'er yıl hapis cezasını onarken, 'Nitelikli cinsel saldırı'dan daha fazla ceza verilmesi gerektiğini belirterek kararı bozdu.

YENİDEN YARGILANDILAR

Yargıtay'ın bozma kararının ardından İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülmeye başlanan davanın duruşmasına onanan 5'er yıllık cezalarını çeken sanıklardan Nazilli Cezaevi'nde bulunan Gökhan Muşmula SEGBİS ile katılırken, diğer sanık Ali Yavaş, tarafların avukatları, E.E., Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu yetkilisi Sanem Deniz Kural katıldı. Duruşmayı sanıkların yakınları da izledi.

Mahkeme Başkanı Hakim Alparslan Demir, her iki sanığa Yargıtay'ın bozma kararına karşı diyeceklerini sordu. Sanıklardan duruşma salonunda bulunan Ali Yavaş, E.E. ile para karşılığında ilişkiye girdiği savunmasını tekrarladı. Duruşmaya SEGBİS sistemi ile  katılan Gökhan Muşmula ise " Adli Tıp'tan gelen raporlarda benimle ilgili bir bulgu yok. Ben suçsuzum. Ailem perişan. Yüce mahkemenizin vereceği karara saygılıyım" dedi.

Sanık avukatları da müvekkillerinin beratine karar verilmesini, mahkeme aksi kanaatte ise daha az ceza verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, sanıkları 'Nitelikli cinsel saldırı' suçundan toplam 18 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı. Ardından duruşmalardaki iyi hallerini gözönünde bulundurup, cezalarını 15 yıl 3'er aya indirdi. Bu kararla sanıklar, daha önce onanan 5'er yıllık hapis cezası ile birlikte toplam 20 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılmış oldu. Sanık avukatları kararın temyizi için tekrar başvuruda bulunacaklarını belirti.

KARAR SONRASI AÇIKLAMA

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Funda Özdemir, "Mahkeme, Yargıtay'ın bozma kararına uydu. Sanıkların cezaları 6 yıl 3'er ay artırıldı. Nerede olursa olsun biz davaları takip ediyoruz. Bu davanın mağduru olan kardeşimizin davasını da uzun zamandır takip ediyoruz. Kadına cinsel saldırılar günden güne artıyor. Bu tür saldırıların önlenemsi için cezalar artırılmalı" dedi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tecavüz Davasındaki İkinci Yargılamada, Sanıkların Cezaları Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement