Tebrikler Yalova - Son Dakika
Güncel

Tebrikler Yalova

Tebrikler Yalova

Dünya Sağlık Örgütü Yalova'nın Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 5. Fazına Kabul Edildiğini İnternet Sayfasından 'Congratulations YALOVA' (Tebrikler Yalova) Diye Duyurdu.

17.05.2011 18:52  Güncelleme: 18:53

Yalova'nın Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 5. fazına kabul edilmesini mutluluk verici bir gelişme olarak niteleyen Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, "Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sağlıklı Kentler Projesi; Avrupa ölçeğinde sağlığı, karar vericilerin gündeminde ön sıralara yerleştirmeyi ve herkes için sağlık stratejisinin prensipleri ve hedefleri doğrultusunda, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kalkınma için kapsamlı yerel stratejiler geliştirmeyi amaçlayan uzun dönemli uluslararası bir gelişim inisiyatifidir.

Sağlıklı Kentler Projesi'nin ana hedefi, kentte yaşayan ve çalışan insanların fiziksel, zihinsel, sosyal ve çevresel gönençlerini arttırmaktır.

Bu kapsamda Yalova Belediyesi Sağlıklı Kentler Projesi olarak; DSÖ V. Faz'ın genel konusu olan Sağlık ve Tüm Yerel Sağlık Politikalarında Sağlık Alanında Eşitlik doğrultusunda belirlenen 3 ana teması Önemseyen ve Destekleyici Çevreler, Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Kentsel Çevre ve Tasarım konularında uygulamalar gerçekleştirecek ve Zagreb Deklarasyonu'nda da vurgulanan 'sağlıkta eşitlik, sürdürülebilir gelişme ve sosyal adalet' konularında çalışmalar yaparak Kent Sağlık Gelişim Planı hazırlayacaktır" dedi.

Kesam'dan Belçika Hazırlığı

Yalova Belediyesi DSÖ Sağlıklı Kentler Projesiyle ilgili çalışmalarını 2009 yılında kurduğu Kent Sağlığı Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (KESAM) aracılığıyla yürütüyor. KESAM Müdürü Dr.Metin Beyazıt , Belçika'nın Liege kentinde yapılacak teknik çalışma konferansında Yalova Belediyesi'nin Organik Ulaşım ve Belediyenin sosyal çalışmalarıyla ilgili stand açılıp sunumlar yapılacağını ifade etti. 5. Faz'ın 14-19 Haziran tarihlerinde Belçika'nın Liege şehrinde yapılacak toplantısına Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal da katılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tebrikler Yalova - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement