TCMB Başkanı Fatih Karahan: Enflasyonu Kontrol Altında Tutacağız - Son Dakika
Güncel

TCMB Başkanı Fatih Karahan: Enflasyonu Kontrol Altında Tutacağız

TCMB Başkanı Fatih Karahan: Enflasyonu Kontrol Altında Tutacağız

TCMB'nin yeni başkanı Fatih Karahan, göreve atanmasının ardından yaptığı açıklamada, enflasyonu hedeflenen seviyelere düşürmek için gereken parasal sıkılığı korumaya kararlı olduklarını belirtti. Karahan, enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip edeceklerini ve enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

04.02.2024 16:43  Güncelleme: 08:16

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni başkanı Fatih Karahan, göreve atanmasının ardından "Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın 2 Şubat Cuma günü "görevinden affını" istemesinin ardından TCMB Başkanlığı'na Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı.

Karahan, göreve atanmasının ardından ilk açıklamasını bugün yaptı. Karahan'ın açıklaması şöyle:

"Merkez Bankamızın temel amacı ve önceliği fiyat istikrarını sağlamaktır. Bu doğrultuda, güçlü ekibimizle dezenflasyonu sağlamaya yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TCMB Başkanı Fatih Karahan: Enflasyonu Kontrol Altında Tutacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement