TBMM Üyeliği Kanun Teklifi - Son Dakika
Güncel

TBMM Üyeliği Kanun Teklifi

TBMM Üyeliği Kanun Teklifi

Esin Işık - AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TBMM Üyeliği Kanun Teklifi'ni yasalaştıracaklarını bildirdi.

22.05.2013 11:55

Esin Işık - AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TBMM Üyeliği Kanun Teklifi'ni yasalaştıracaklarını bildirdi.

Ünal, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca vesayet siyasetinin milletvekilleri üzerinden itibarsızlaştırıldığını ve bunun da medya üzerinden gerçekleştirildiğini ifade etti.

Kendi dönemlerinde milletvekillerinin maaşına zam yapılmadığını savunan Ünal, "Bizim dönemimizde milletvekillerinin lojmanları alındı, bizim dönemimizde milletvekillerinin ödenekleri kesildi. Milletvekillerinin evinin kirasını ödemeyiz. Devlet milletvekilinin benzin parasını vermez, milletvekiline araba vermez. Vermesin de... 'Versin' demiyoruz" dedi.

Ünal, ancak milletvekilinin bir kanunu bulunmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu vardır. Her mesleğin kanunu var. Bir kanunu olmadığı için milletvekillerinin maaşını en yüksek bürokratın maaşına endekslersiniz. Özlük haklarını bilmem hangi bürokratın özlük haklarına endekslersiniz. Dedik ki "milletvekilleri ile ilgili yasal düzenlemeleri bir kanun altında toplayalım.' Dediğimiz bu. Milletvekiline yeni bir hak getirmiyoruz. Yok efendim estetikmiş, yok şuymuş, buymuş. Böyle bir şey yok. Böyle bir şey olamaz. Her emeklinin emeklilikten doğan hakları neyse milletvekilinin de emeklilikten doğan hakları odur. Herkes hangi sürede kaç gün prim ödeyerek emekli oluyorsa, milletvekili de o kadar sürede emekli oluyor. Burada milletvekiline yeni bir hak getirilmiyor. Ama biz, kanun yapan insanların bir kanununun olması gerektiğine inandığımız için bunu yapacağız. Burada önemli olan şey şu. Kendi özlük haklarına sahip çıkamayan ve en ufak bir risk gördüğünde kendi haklarıyla ilgili imzasını alıp kaçanlar milletin meselelerini nasıl takip edecekler merak ediyorum. Milletin meseleleriyle ilgili bir risk gördüklerinde bunlar hayli hayliye kaçar."

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Üyeliği Kanun Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement