TBMM Genel Kurulundaki Kavga - Son Dakika
Güncel

TBMM Genel Kurulundaki Kavga

TBMM Genel Kurulundaki Kavga

CHP'li Yılmaz, "Milletvekilleri Meclis'te kavga etmiyorlar. CHP milletvekilleri, AKP milletvekilleri tarafından saldırıya uğruyorlar." dedi.

28.02.2014 03:04  Güncelleme: 08:47

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Şöyle bir algı oluyor. 'İşte milletvekilleri Meclis'te kavga ediyorlar'. Milletvekilleri Meclis'te kavga etmiyorlar. CHP milletvekilleri, AKP milletvekilleri tarafından saldırıya uğruyorlar" dedi.

TBMM Genel Kurulu'ndaki kavga sırasında yaralanan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, özel bir hastanede tedavi altına alındı.

Dilek Akagün Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu bazı CHP milletvekilleri, Kulkuloğlu'nu hastanede ziyaret etti.

Yılmaz, hastane önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, CHP milletvekillerine yapılan saldırıların üç haftadır ağır bir şekilde devam ettiğini savunarak, "Özellikle ciddi anlamda yaralamak ve zarar vermek kastıyla yapılıyor bu saldırılar" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu'ndaki olayın gelişimini anlatan Yılmaz, Şevki Kulkuloğlu'nun, bu sırada, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve bazı AK Parti'li milletvekillerinden yumruk yediğini ve sol baldırına da darbe aldığını kaydetti.

Kulkuloğlu'nu muayene eden doktorun, sol baldırında iç kanama ihtimali olduğunu söylediğini aktaran Yılmaz, "Bu saldırganlık, artık kabul edilebilir nitelikte değildir. Ne zaman ki biz yolsuzluk ve rüşvet iddialarını dile getirip 'bu konuda hesap vermelisiniz' dediğimiz anda AKP milletvekilleri hepsi birlikte saldırıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu saldırganlığın alışkanlık haline geldiğini" ileri süren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Neredeyse bütün Türkiye artık bunu kanıksamış gibi oldu. Böylesine antidemokratik bir yaklaşım biçimi, şiddet asla kabul edilemeyecek bir şeydir. Pek çok yerde mitingler sırasında gözaltılar oluyor. Milletvekillerimize Genel Kurul'da saldırılıyor, komisyonlarda saldırılıyor. Artık eşkıyalık ve şiddet Meclis'e kadar inmiştir. Kabul edilebilir değildir. Bunu biz bütün halkımızın takdirlerine sunuyoruz.

Şöyle bir algı oluyor. 'İşte milletvekilleri Meclis'te kavga ediyorlar'. Milletvekilleri Meclis'te kavga etmiyorlar. CHP milletvekilleri, AKP milletvekilleri tarafından saldırıya uğruyorlar. Bütün halkımızın bunu bilmesi ve takdir etmesi gerekiyor. Şiddetle kınıyoruz, bu saldırıları. Arkadaşımıza da acil şifalar diliyorum."

Hastanede muayenesi devam eden Kulkuloğlu'nun, kontrol amacıyla bir süre daha müşahede altında tutulacağı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Genel Kurulundaki Kavga - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement