TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu, bu hafta, Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı ile Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı'nı yasalaştırmak için çalışacak.

12.03.2013 16:51

TBMM Genel Kurulu, bu hafta, Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı ile Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı'nı yasalaştırmak için çalışacak.

AK Parti, Danışma Kurulu toplanamadığı için Meclis'in haftalık çalışma programına ilişkin önerisini, TBMM Genel Kurulu'na, grup önerisi olarak getirdi.

Önerinin görüşmelerinde AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat ve AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, söz alarak çalışma takvimine ilişkin bilgi verdi. Kubat ve Özel, Ordu'nun büyükşehir olmasına ilişkin kanun teklifinin komisyonda kabul edilmesi halinde, Perşembe günü Genel Kurul'da görüşüleceğini söyledi.

Grup önerisi aleyhinde konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanlığı'nın, İstiklal Marşı'nın kabul edildiği günde özel bir gündem yapması, bunun her yıl tekrarlaması gerektiğini ifade etti.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, öneri aleyhinde söz alarak, Silivri'de yargılama değil, yargısız infaz yapıldığını öne sürdü.

AK Parti'nin grup önerisi kabul edildi. Buna göre, Genel Kurul bugün, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın sözlü soruları yanıtlamasının ardından uluslararası anlaşmaların onaylanmasını uygun bulan 5 kanun tasarısını görüşecek.

Genel Kurul, yarın, görüşmeleri geçen hafta yarım kalan Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı'nı yasalaştırıncaya kadar çalışacak.

İçişleri Komisyonu'nun Ordu'nun büyükşehir olmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerini tamamlaması halinde, teklif, Genel Kurul gündemine Perşembe günü gelecek. Eğer teklif, Perşembe gününe kadar yetişmezse, Genel Kurul, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı'nı ele alacak.

Başbakanlığın, Suç Gelirlerinin Aklanması, Araştırılması, El konulması, Müsaderesi ve Terörizmin Finansmana İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin onaylandığının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısının geri gönderilmesi talebine ilişkin tezkeresi de Genel Kurul'da kabul edildi.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement