TBMM Fişleme Komisyonu Hozat'a İncelemelere Başladı - Son Dakika
Güncel

TBMM Fişleme Komisyonu Hozat'a İncelemelere Başladı

TBMM Fişleme Komisyonu Hozat\'a İncelemelere Başladı

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde ortaya çıkan fişleme skandalını araştıran TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu üyeleri, bu sabah Hozat İlçesi'ne gelerek incelemelerine başladı.

16.01.2013 15:11

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde ortaya çıkan fişleme skandalını araştıran TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu üyeleri, bu sabah Hozat İlçesi'ne gelerek incelemelerine başladı.

Sabah erken saatlerde askeri helikopter ile ilçeye gelen milletvekilleri ilk olarak Kaymakam Murat Eren'i makımında ziyaret ederek bir süre görüştü. Komisyon Başkanı Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Kaymakam Eren ile yapılan görüşme sırasında Hozat incelemeleri ile ilgili gazetecilere kısa açıklama yaptı. Metiner, Hozat'ta ortaya çıkan fişleme skandalı ve ardından Hozat İlçe Emniyet Amiri Çağlar San'in intiharını birlikte incelediklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bugün Hozat'a geldik. Komisyon üyeleri ile birlikte burada çalışmalarımız devam edecek. Öncelikle mağdurlar ve vatandaşlar ile görüşmeler, dinlemeler yapacağız. Yine intihar ve fişleme soruşturmasını yürüten savcılarımızla görüşeceğiz. Gerekirse soruşturma dosyalarını da isteyebiliriz. Bu konu ile ilgili bizimle temas kurmak isteyen ve bilgi aktarmak isteyen vatandaşlarımız varsa onları da dinleyeceğiz. Olayı bütün boyutu ile araştırıyoruz. Ayrıca emniyet amirimizin intihar ettiği söylenen konutuna gideceğiz, orada da incelemeler yapacağız. Yapacağımız dinlemeler sonrası, eğer jandarma ile ilgili bilgiler de verilirse, jandarma yetkilileri ile de görüşme yapabiliriz. Elimde bulunan fişlemelerin tamamı, emniyet mahreçli. Jandarma ile ilgili fişler elimize geçmedi. Ama bu yönlü bilgiler verilirse o konuyu da gündemimize alırız."

Kaymakamlık ziyaretinden sonra kendileri için tahsis edilen binaya geçen komisyon üyeleri, aralarında Bağımsız Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konuk ile birçok kişiyi dinlemeye başladı.

Komisyon üyeleri, Hozat İlçe Emniyet Amiri Çağlar San'ın intihar ettiği belirtilen konut ve Emniyet Müdürlüğü'nde incelemelerde bulunacak. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM Fişleme Komisyonu Hozat'a İncelemelere Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement