Tavuk, Keklik Yavrularına Annelik Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Tavuk, Keklik Yavrularına Annelik Yapıyor

Tavuk, Keklik Yavrularına Annelik Yapıyor

Sorgun'da, keklik yumurtalarının üzerine kuluçkaya yatan tavuk, dünyaya gelen yavru kekliklere annelik yapıyor.

16.09.2013 13:41  Güncelleme: 17:25

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde keklik yumurtalarının üzerine kuluçkaya yatan tavuk, dünyaya gelen yavru kekliklere sahip çıkıp, annelik yapıyor.

Sorgun'un Ahmetefendi Mahallesi, 3178. Caddesi'nde oturan 47 yaşındaki Fadime Çalışkan, bahçesinde beslediği kekliğin ölmesi üzerine, kümeste bulunan tavuğun, kendiliğinden keklik yumurtalarının üzerine kuluçkaya yattığını belirtti. Çalışkan, "Bahçemde beslediğim kekliğin ölmesi üzerine kümesimde bulunan tavuk 14 tane keklik yumurtasının üzerine yattı. Yumurtadan çıkan 14 keklik yavrusundan 8'i yaşayabildi, diğerleri öldü. Tavuk bu hayvanlara kendi yavrusu gibi sahiplendi. Aynı şekilde keklikler de tavuğu annesi gibi sahiplendiler. Sürekli olarak birlikte geziyor, birlikte yem yiyorlar" dedi.

Çalışkan, kendisinin de bu hayvanları çok sevdiğini belirterek, "Kimse bu hayvanlara dağ hayvanı diyemez. Bunlar kümesteki diğer hayvanlar gibi ev hayvanı oldular. Hayatımda ilk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Aynı şekilde komşularımız da çok şaşırdılar." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tavuk, Keklik Yavrularına Annelik Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement