Tarsus Yarı Maratonu Koşuldu - Son Dakika
Güncel

Tarsus Yarı Maratonu Koşuldu

Tarsus Yarı Maratonu Koşuldu

21 kilometrelik Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'na 1350 sporcu katıldı.

31.03.2013 15:43  Güncelleme: 16:15

Aznakay Parkı'nda start alan maratonunda, erkeklerde 1.03.56'lık derecesiyle Kenyalı Moses Too, kadınlarda ise 1.12.56'lık derecesiyle Ümmü Kiraz birinci oldu.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen ve 16 ülkeden 118 sporcunun katıldığı etkinlikte mini sporcuların koşusunun ardından, maratonun startını Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan verdi.

KATILIM ARTTI

Tarsus'un uluslararası, örnek bir maraton düzenlediğini belirten Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, şöyle sdtedi

Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nu halkın sahiplenmesi ve hiçbir maratonda görünmeyen organize ile festival şeklinde kutlamasından dolayı mutlu olduk. Her yıl Uluslararası Atletizm Federasyonu takvim toplantısına gittiğimizde, bu yarışmayı uluslararası takvime almak için onay verecek olan üyeler, artık Tarsus'un adını biliyorlar. Katılım sayısının her yıl artması, uluslararası başarılı atletlerin gelmesinde büyük önem kazanıyor..

BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Dinlerin, medeniyetlerin kesiştiği Tarsus'un bir uluslararası organizasyonu da başarılı bir şekilde tamamladığını söyleyen Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nun artık dünyada bilindiğini belirtti.

Halk Koşusuna Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Tarsus Amerikan Koleji Direktörü Charles Hanna, Kolej Müdürü Tekin Baransel, SEV İlköğretim Okulu Müdürü Pelin Çağlayan, Amerikan Koleji Mali ve İdari İşler Müdürü Ayşe Pala Dildar, Amerikan Koleji Kurumsal İletişim Yöneticisi Dilem Deniz Yıldırım ve Amerikan Koleji Mezunlar Derneği Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu da katıldı.

DERECEYE GİRENLER

Erkeklerde Kenyalı sporcu Moses Too 1.03.56 derecesiyle birinci, Etiyopyalı Wabi Goytabi Teftiye 1.04.13'lük derecesiyle 2'nci, Azerbaycanlı Aliyev Tilahun 1.04.27 3'üncü oldu.

Kadınlarda ise İstanbul Kasımpaşa Spor Kulübü atleti Ümmü Kiraz 1.12.56'lık derecesiyle birinci, Etiyopyalı Zinash Hayile Tola 1.15.40'lik derecesiyle ikinci olurken, Kenya'dan katılan Jascar Jemutai Kanda 1.16.09'luk derecesiyle üçüncü oldu.

Maratonda birincilere 3'er bin dolar, ikincilere 1500 dolar, üçüncülere ise 750 dolar para ödülü ve madalya verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarsus Yarı Maratonu Koşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement