Tarsus'ta Ev Sahibi Olma Sevinci - Son Dakika
Güncel

Tarsus'ta Ev Sahibi Olma Sevinci

Tarsus\'ta Ev Sahibi Olma Sevinci

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (Toki) Tarafından Yapılan Toplu Konutların Kura Çekimi Düzenlenen Törenle Yapıldı.

10.03.2011 19:02

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan toplu konutların kura çekimi düzenlenen törenle yapıldı. Kura çekimi ile ev sahibi olanların kimisi göz yaşlarını tutamazken, kimisi de naralar attı.

Tarsus Spor SalonuÆnda yapılan kura çekimine Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Özel İdare Müdürü Şemsettin Erdoğan, TOKİ Uzmanı Özgür Murat Demir ve Tarsus 3'ncü Noteri Önder Karatay ve konutlar için başvuruda bulunan vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra TOKİ Uzmanı Özgür Murat Demir bir konuşma yaptı. Demir, 2+1 alt gelir grubu 144 konut için toplam 612 kişinin başvuru yaptığını, bu başvuruların 1 şehit ailesi, 5 gazi ve 40Æının engelli olduğunu, fiyatların 63 ile 75 bin TL olarak belirlendiğini söyledi.

ŞEHİT AİLESİ GAZİ VE ENGELLİLERE ÖNCELİK

Demir'in konuşmasından sonra TOKİ konutları için öncelik tanınan şehit ailesi yakını Gül Meryem Can Temizkan'ın evi ve 5 gazi aile Ramazan Özen, Duran Tekerlek ve Yücel Yılmaz'ın isimleri Kaymakam Orhan Şefik Güldibi tarafından çekilen kurada belirlendi. Ardından 40 kişilik engelli grubu kura çekimini ise Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz gerçekleştirerek Seçkin Köse, Serdar Türkeri ve Şafak Ulusoy'un isimleri çekildi.

Bu kura çekimlerinden sonra diğer ev sahiplerinin belirlenmesi için konut seçimleri gerçekleştirildi. Kura çekiminde ev sahibi olan bazı vatandaşlar sevinç naraları atarken, kimisi de sevinç gözlerı döktü. Bazı vatandaşlarda yakınlarını cep telefonu ile arayarak müjde verdi.

Tozkoparan Zahit Mahallesi'nde yapılan TOKİ konutları Tarsus Belediyesi tarafından tahsis edilen alan üzerine toplam 16 blok 384 daireden oluşuyor. Bazı dairelerin yapımı ise sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarsus'ta Ev Sahibi Olma Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement