Tarladan, Tüketiciye Doğal Ürün Sitesi Kurdu - Son Dakika
Güncel

Tarladan, Tüketiciye Doğal Ürün Sitesi Kurdu

Tarladan, Tüketiciye Doğal Ürün Sitesi Kurdu

AYDIN'ın Kuyucak İlçesi Çobanisa Mahallesi'nde oturan 36 yaşındaki Mehmet Küçük, bahçelerinde yetiştirdikleri doğal ürünleri kurduğu internet sitesinde pazarlıyor.

20.10.2016 09:23

AYDIN'ın Kuyucak İlçesi Çobanisa Mahallesi'nde oturan 36 yaşındaki Mehmet Küçük, bahçelerinde yetiştirdikleri doğal ürünleri kurduğu internet sitesinde pazarlıyor.

Kuyucak İlçesi'ne bağlı Çobanisa Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Küçük iki yıl önce oluşturduğu  adlı internet sitesi ile Türkiye'nin her yerine doğal ürün pazarlıyor. Kendisine ait bahçe ve tarlada yetiştirdiği ürünleri hiçbir aracı kullanmadan, piyasadan daha ucuza pazarladığını söyleyen Küçük, şöyle dedi:

"Tamamen doğal olarak yetiştirdiğimiz, bölgemizin ürünlerini eskiden tüccarlar gelip bizden alırdı. Genellikle de biz para kazanmazdık ancak aracılık eden tüccar tüketiciye pahalı satarak ciddi kar elde ederdi. Bunun önüne geçmek için iki yıl önce böyle bir girişimde bulundum. Kısa sürede ciddi bir müşteri kitlesine sahip olduk. Şuanda başta İstanbul ve Bursa olmak üzere, İzmir, Ankara, Konya gibi illere ürünlerimizi gönderiyoruz. Bu sayede tüketici, doğal ürünü daha az para harcayarak yiyebiliyor."

ÜRÜNLERİ ANNESİ KURUTUYOR

En büyük yardımcısının annesi 64 yaşındaki Zehra Küçük olduğunu söyleyen Mehmet Küçük, şöyle dedi:

"Annemin kuruttuğu ürünleri de yine internetten pazarlıyoruz. Ayrıca 'Bir dikili ağacım bile yok' diyenleri de düşündük ve bir bölüm oluşturduk. Müşterilerimiz adına, incir, portakal, nar ve zeytin ağacı dikiyoruz. Onların yerine bakımlarını yapıyor ve hasat zamanı gelince toplayıp onların isteğine göre değerlendiriyoruz."

İnternet sitesi üzerinden günlük taze ürünler de sattıklarını belirten Küçük, "Şu anda zeytin, incir, zeytinyağı başta olmak üzere mevsim ürünleri, kurutulmuş ürünler, salça ve taze süt de gönderebiliyoruz. Ayrıca müşterilerimiz için 50 veya 100 metrekarelik onlara özel bahçeler yapıyoruz" diye konuştu.

- Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarladan, Tüketiciye Doğal Ürün Sitesi Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement