"Tarihimizde Kadın Sağlıkçılar" - Son Dakika
Güncel

"Tarihimizde Kadın Sağlıkçılar"

"Tarihimizde Kadın Sağlıkçılar"

"Tarihimizde Kadın Sağlıkçılar" konferansı yapıldı.

21.03.2012 15:30

"TARİHİMİZDE KADIN SAĞLIKÇILAR" KONFERANSI YAPILDI

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Mehmet Demirel tarafından "Tarihimizde Kadın Sağlıkçılar" konulu bir konferans düzenlendi. Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi'nde yapılan konferansa İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansa tıp tarihine başarılı çalışmalarıyla imzasını atan bilim insanlarını yadederek başlayan İKÇÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Mehmet Demirel, " Ali Haydar Bayat, Muhittin Erel, Sabiha Özgür, Namık Kemal Menteş, İsmail Ulutaş, Cemal Gezen, Orhan Cura ve daha birçok hocalarımızı saygıyla anıyoruz. Fakültelerimizde Tıp tarihimize imzasını atan bu değerli hocalarımızla ilgili bir bilim tarihi bölümü açılması gerekmektedir. Bu değerli bilim insanlarımızla ilgili bir kültür geliştirmeliyiz. Unutulmamaları için, sadece internet sayfalarında hatırlanmak yerine; tablolarıyla, fotoğraflarıyla, yaptıkları çalışmaları ile açılacak bu bölümde gelecek kuşaklara eksiksiz şekilde aktarmalıyız. Nasıl ki kurum kültürü oluşturmaya çalışıyorsak; hizmet veren kişileri yad etmek adına onlar adına da bir kültür geliştirmeliyiz" diye konuştu.

Tıbba emeği geçmiş kadın isimlere pek rastlanmadığını söyleyen İKÇÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Mehmet Demirel, "Kadına en yakışan meslek olarak düşündüğüm gerek hekimlik onun öncesinde bilim insanlığı, öğretim üyeliği, öğretim görevliliği, öğretmenlik gibi birçok meslekte kadınlarımızın başarılı çalışmalarıyla gurur duyuyoruz. Ne yazık ki görsel medyada kadınlarımız daha çok yapılan şiddetle, eşitsizlikle, olumsuz çalışma şartlarıyla gündeme gelmektedir. Bu olumsuz haberler bizleri oldukça üzmektedir. Oysa ki, onların başarılarının konuşulması, yaptıkları hizmetlerin dile getirilmesi bizleri mutlu edecektir" dedi.

Tıp Fakültelerine giren öğrencilerin, üniversite sınavında başarılı sonuç alan öğrencilerin oluşturduğu yüzde 1'lik payda yer aldığına dikkat çeken İKÇÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Mehmet Demirel ülkemizde kız öğrencilerin Tıp Fakültelerini tercih etme ve okuma oranı dünya ortalamalarının üzerinde olduğunu vurguladı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde bu oranın ülke ortalamasının da üzerinde olduğunu söyleyen Dr.Mehmet Demirel, "İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde 57 kız tıp öğrencisine karşılık 50 erkek tıp öğrencisi mevcuttur. Bu veri yüzde 50'nin üzerinde bir orandır. Bu oran ABD ve Avrupa ülkelerinde yüzde 41 ile yüzde 44 arasındadır. Diğer Fakültelerdeki kız öğrencilerimizde de bu oranların üzerindeyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Tarihimizde Kadın Sağlıkçılar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement