Taraftar, Yeni Diyarbakırspor Kulüp Binasını Tahrip Etti (2) - Son Dakika
Güncel

Taraftar, Yeni Diyarbakırspor Kulüp Binasını Tahrip Etti (2)

Taraftar, Yeni Diyarbakırspor Kulüp Binasını Tahrip Etti (2)

Başkan UZUNOĞLU: CANIMIZI ZOR KURTARDIK Yeni Diyarbakırspor'la Denizli Büyükşehir Belediyespor arasında dün Diyarbakır'da oynanan 3. Lig Play- Off yarı final rövanş maçında yaşanan olayların yankıları sürüyor.

19.05.2015 13:43

Başkan UZUNOĞLU: CANIMIZI ZOR KURTARDIK

Yeni Diyarbakırspor'la Denizli Büyükşehir Belediyespor arasında dün Diyarbakır'da oynanan 3. Lig Play- Off yarı final rövanş maçında yaşanan olayların yankıları sürüyor. Konuk takımın 90+5'inci dakikada penaltıdan attığı golle skoru 1-1 yapıp tur için büyük avantaj sağlamasının ardından futbolcular arasında yaşanan gerginliğe sahaya giren binlerce taraftarın karışmasıyla facianın eşiğine gelindiğini söyleyen Denizli BŞB Başkanı Rüşan Uzunoğlu, "Hakem Hüseyin Sabancı müsabakayı tatil etmek zorunda kaldı. Canımızı zor kurtardık. Böyle futbol olmaz olsun" diye konuştu.

Uzunoğlu, olaylar sırasında sahaya giren taraftarların hakemlere ve futbolculara saldırdığını belirterek, "Tekme ve yumruğun yanı sıra taş atanlar vardı. Polis, soyunma odası koridorlarına taşan olayları önlemek için biber gazı sıktı. Nefes alamaz hale geldik. Savaşa mı gittik, futbol oynamaya mı anlayamadık. Stattan zırhlı araçlarla çıkarıldık. Maç sonrası sokaklar karıştı. Güvenlik önlemleri biraz yetersizdi gibi geldi bana. Kale arkalarına taraftar alınmayacaktı ama alındı. 7-8 bin seyirci vardı. Hala şoku atlatmış değiliz. Bizde önemli bir şey yok. Sadece biber gazından etkilenenler var. Her şeye rağmen finale kaldığımız için sevinçliyiz. Futbolcularımızı ve teknik heyetimizi kutluyorum" dedi.

Teknik Direktör İbrahim Çelik ise golden sonra topa vurduğu için Diyarbakırlı oyuncuların saldırısına uğrayan İlker'i kurtarmaya çalışırken, seyircilerin sahaya girdiğini son anda fark ettiklerini söyledi. Çelik, "Özel güvenlik yetersiz kaldı. Polis ekipleri bizi kurtarmak için canla başla mücadele etti. Koridorlarda biber gazı sıkıldı. Yaşadığımız korkunun etkilerini bir an önce üzerimizden atıp, Sivas 4 Eylül ile oynayacağımız final maçına kilitlenmeliyiz" diye konuştu.

Adeta can pazarının yaşandığı Atatürk Stadı'nda kendilerini soyunma odasına zor atan Denizli BŞB'li futbolcular cep telefonlarıyla çektikleri sevinç fotoğraflarını sosyal paylaşım sitelerinde yayınladı. Diyarbakır Havaalanı'na zırhlı araçlarla giden kırmızı- beyazlı kafile uçakla İzmir'e, oradan da sabah saat 05.00'te karayoluyla Denizli'ye döndü. - Uzunoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taraftar, Yeni Diyarbakırspor Kulüp Binasını Tahrip Etti (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement